Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Úchylák napadol deti v umeleckej škole
Zdielať na

Úchylák napadol deti v umeleckej škole

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Otrasný prípad zažili v stredu podvečer žiaci, pedagógovia a rodičia v Základej umeleckej škole. Po chodbách sa pohyboval čudne pôsobiaci muž, ktorý ani z ďaleka nemal záujem o umenie. Jediné, čo ho lákalo boli 9 a 10-roční žiaci školy.

Zapchal im ústa a ťahal pod schodisko

Muž sa dostal do priestorov základnej umeleckej školy. Svoje obete chytal priamo na chodbe. "Tie deti viac menej chytil za ústa, zapchal im ústa a ťahal ich smerom pod schodisko," tvrdí zástupkyňa riaditeľky Mariana Kacvinská.

Žiaci sa mužovi z rúk vymámili a ušli preč. Potom sa o tom dozvedel personál školy. Ako sa nám podarilo zistiť, muž žiakom nezakryl iba ústa. Mal ich chytať aj za rozkrok. Po incidente ešte cez okno pozoroval z chodníka mladých tanečníkov.

"Ten pán stál na rohu a pozeral sa do tried ako deti tancujú cez okno. Akonáhle videl, že kolegovia za ním vyštartovali, tak sa dal na útek. Našťastie ho dobehli a spacifikovali. On sa utrhol a začal utekať preč," dodáva Kacvinská. Po tom, čo muža pracovníci ZUŠ vyhnali, ku škole sa vrátil opäť.

Pátrali po ňom od utorka

To už zasiahli spišskonovoveskí pracovníci PMJi. Muža, ktorý obťažoval deti, spacifikovali a zaistili. Podľa našich informácií po ňom pátrali od utorka. Vtedy mal obťažovať deti pri športovej hale.

"Spišskonovoveský vyšetrovateľ v tejto veci zo zločinu sexuálneho zneužívania obvinil viackrát súdne trestaného 39-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy