Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pavol (†47) zomrel strašnou smrťou, môže za to cigareta
Zdielať na

Pavol (†47) zomrel strašnou smrťou, môže za to cigareta

PRIEVIDZA / V sobotu ráno v Prievidzi zomrel 47-ročný muž. Zhorel vo vlastnom byte. Spal v ňom spolu so svojou družkou. Pravdepodobne fajčil a pri tom zaspal. O chvíľu bola posteľ v plameňoch a horieť začal aj Pavol. Jeho priateľka sa snažila oheň uhasiť, ale nepodarilo sa jej to. Privolaní hasiči našli ležať Pavlovo nehybné telo na zemi.

Požiar počas spánku

"Susedia mi búchali na dvere, ja som ani nevedela čo sa deje. Počul som niekoho kričať: Pomoc, pomoc," hovoria vystrašení susedia. Hustý čierny dym sa z bytu začal valiť v sobotu okolo šiestej ráno. Vo vnútri sa nachádzali dvaja ľudia.

Býval tu 47-ročný Pavol a jeho družka. Práve tá sa zobudila v momente, keď už bola ich posteľ v plameňoch. Oheň sa snažila uhasiť. "Z bytu sa šíril strašný dym, žena vyhadzovala von oknom periny a paplóny,"  dodáva sused nebohého muža.

Muž v plameňoch

"Všade bol hrozný dym. Ja som astmatička a nevedela som, kadiaľ mám utiecť preč," spomína na hrôzu suseda a svedkyňa nešťastia. Oheň naberal na intenzite. Obyvatelia bytovky preto zavolali hasičov.

"Po príchode na miesto bolo zistené, že požiarom je zachvátená posteľ bytovej jednotke. Postihnutá osoba sa nachádzala vedľa postele," uviedol veliteľ zásahu Ivan Molnár.

Smrteľná cigareta

Pavol bol celý v plameňoch. Hasiči mu napriek rýchlemu zásahu pomôcť nedokázali. "Postihnutý bol značne zranený ohňom a už sa sme mu nemohli pomôcť, už sme len uhasili požiar," dodal Molnár.

"Počas požiaru v byte zahynul 47-ročný Pavol z Prievidze. Príčiny vzniku požiaru vyšetrujeme," poskytla vyjadrenie hovorkyňa krajskej polície Trenčín Elena Antalová. Hasiči našli vedľa muža cigaretový ohorok. S najväčšou pravdepodobnosťou zaspal,  cigareta mu vypadla z ruky a začalo horieť.

.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy