Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Syn (27) ukradol otcovi auto, šoféroval bez vodičáku
Zdielať na

Syn (27) ukradol otcovi auto, šoféroval bez vodičáku

BREZNO / Policajti v Brezne počas kontroly zastavili auto, ktoré šoféroval 27-ročný mladík. Podľa evidenčného čísla zistili, že auto bolo nahlásené ako ukradnuté a mladý muž za volantom nemal čo robiť. Vysvitlo že zlodejom bol syn majiteľa auta, ktorý vôbec nemá vodičský preukaz a mladík má toho na rováši oveľa viac.

Jozef nemá vodičák

Jozef (27) býva s otcom v širšom centre Brezna. Podľa policajného vyšetrovania sa vlámal k susede, z bytu mal vziať šperky za takmer 230 eur. Otec však netušil, kde sa jeho syn nachádza. "On chcel silou mocou ísť k tej priateľke, nemal ani vodičák. Som mu nechcel dať auto," hovorí Jozefov otec.

Mladý muž sa zrejme nevedel zmieriť s rozchodom a tak sa so svojou bývalou priateľkou rozhodol osobne stretnúť za každých okolností. Vyliezol na strechu vedľajších potravín a po hromozvode sa vyšplhal až na druhé poschodie. Do bytu sa dostal cez rozbité okno.

Kristínu mal kopať a škrtiť

Svoju zlosť si vyvŕšil na mladučkej len Kristíne (23). V jej byte ju podľa polície kopal aj škrtil. "27-ročný muž bol obvinený z prečinu krádeže, z prečinu porušovania domovej slobody, poškodzovania cudzej veci a nebezpečného vyhrážania, " uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Jozef sa vyhne zrejme len trestu za to, že otcovi bez súhlasu vzal jeho auto. "V dvoch prípadoch bolo trestné stíhanie odložené nakoľko tu bol poškodený rodinný príslušník a ten nedal súhlas na trestné stíhanie," uviedla Vašková.

Trestné stíhanie môžu odložiť

Polícia ho môže takpovediac odložiť, ak je zlodejom váš príbuzný v prvom rade, teda syn, dcéra, súrodenec, či manžel. "Toto sa však nevzťahuje na prípady, keď poškodeným bol štát, právnická osoba, ktorá hospodári s verejnými financiami alebo vyšší územný celok," uviedla advokátka Ivana Švarcová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy