Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Martin (15) okradol sám seba, pomáhal mu kamarát
Zdielať na

Martin (15) okradol sám seba, pomáhal mu kamarát

HUMENNÉ / Deti z istého detského domova v Humennom okradli samých seba. Cez deň si vymysleli plán, ako večer ukradnúť peniaze, ktoré aj mali dostať legálne ako vreckové. Preto je na mieste polemizovať, či sa im to oplatilo. Ukradli síce "len" 15 eur, ale trestom je väzenie.

Cesta k peniazom cez balkón

Martinovi (15), ktorý v detskom domove býva, mal pomôcť Dominik (16) z Humenného. Mali sa dohodnúť, že Martin nechá pootvorené balkónové dvere a cestu k peniazom tak budú mať otvorenú.

Podľa policajného vyšetrovania mali chlapci k dispozícii aj kľúče od kancelárií. Poľahky sa tak dostali rovno k pokladničkám. "V kancelárii vypáčili príručnú pokladničku, z ktorej nič neukradli. Z obálky uloženej pod pokladničkou zobrali finančnú hotovosť 15 €," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Migaľová.

Nechcel ukrátiť o peniaze ostatných

V obálkach pritom podľa nášho zdroja bolo peňazí oveľa viac. Eurá bola pripravené ako vreckové pre deti, ktoré v domove bývajú. Chlapci vraj práve preto nezobrali všetko, aby ich ostatní kamaráti neboli ukrátení. Zobrali len toľko, koľko potrebovali.

Pre 15 eur sú však teraz obaja mladiství stíhaní na slobode. Policajný vyšetrovateľ im vzniesol obvinenie pre prečin krádeže v súbehu s porušovaním domovej slobody. Keďže obaja už sú trestne zodpovední, hrozí im až 2-ročné väzenie.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy