Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Výťah sa v nemocnici zasekol opäť! Polícia trestné stíhanie zastavila
Zdielať na

Výťah sa v nemocnici zasekol opäť! Polícia trestné stíhanie zastavila

HUMENNÉ / Príbeh 1,5-ročného Šimonka z Humenného, ktorý prišiel o život po páde do výťahovej šachty, zrejme ani pripomínať netreba. Prípad šokoval celé Slovensko. Od vtedy sa v miestnej poliklinike výťah zasekol viackrát!

Nahlásila to na polícii

Keď sa výťah zasekol s pani Máriou a jej synčekom, všetko nahlásila na polícii. Vraj preto, aby sa podobným nešťastiam predišlo. Vyšetrovanie však polícia zastavila. Dôvodom má byť to, že žena a jej syn neboli v ohrození života.

Pani Mária sa so svojím synčekom vo výťahu zasekli v polovici novembra. Hovorí, že odvtedy do výťahu nenastúpila. Vraj zažila taký šok, že sa jej navyše pridružili zdravotné komplikácie. "Začala som mať problémy s vysokým tlakom a lekár pripisuje aj toto, že som zažila traumu, som zažila šok," hovorí Mária.

Lieky bude brať doživotne

Žena (32) tvrdí, že lieky na vysoký tlak už bude brať doživotne. Najviac ju ale zaráža to, že polícia začaté trestné stíhanie zastavila. "Správa vypracovaná technickou inšpekciou preukázala, že výťahy v danom objekte boli po technickej stránke v poriadku," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Mária tvrdí, že odvolávať sa nebude. Tu je dôvod. "Žeby dačo nespravil mojim deťom, už aj manžel mi vraví, nechaj to radšej tak," dodáva Mária. "Od toho sa dištancujem a ak má pani problémy s tým, že sa jej niekto vyhráža alebo ju zastrašuje, nech sa obráti na príslušné orgány," uvádza v stanovisku majiteľ polikliniky.

Obvinený revízny technik

Ešte stále nie je uzavretý prípad, keď po páde do výťahovej šachty prišiel o život 1,5-ročný Šimonko. Od udalosti uplynuli tri mesiace. Pripomeňme, že polícia z trestného činu všeobecného ohrozenia obvinila revízneho technika. REPORTÁŽ TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy