Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výťah zabil Šimonka (†1,5), poznáme prvého obvineného
Zdielať na

Výťah zabil Šimonka (†1,5), poznáme prvého obvineného

HUMENNÉ / Po troch mesiacoch od tragédie na poliklinike v Humennom padlo prvé obvinenie! Vyšetrovateľ ho vzniesol voči Humenčanovi (53). Podľa našich informácií ide o muža, ktorého si majiteľ polikliniky najal na to, aby na výťahoch robil pravidelné kontroly.

Mužovi hrozí 2 - 5 rokov

"Na základe znaleckého posudku bolo obvinenie z prečinu všeobecného ohrozenia vznesené 53-ročnému Humenčanovi," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová. Podľa našich zistení ide o majiteľa firmy, s ktorou poliklinika uzavrela zmluvu na vykonávanie pravidelných kontrol výťahov.

Ak Humenčanovi vinu preukážu, za všeobecné ohrozenie môže za mrežami skončiť na 2 až 5 rokov. Podľa nášho zdroja má však muž voči obvineniu podať sťažnosť.

Pri páde zomrel Šimonko (†1,5)

K tragédii došlo v októbri minulého roka. Pravdepodobne pre chybu vo výťahu a nešťastnou zhodou okolností Šimonko (†1,5) vypadol z kočíka rovno do výťahovej šachty hlbokej 18 metrov. REPORTÁŽ TU. 

Všetky výťahy skontrolovali inšpektori práce. Zistili 10 nedostatkov, medzi nimi niektoré aj veľmi závažné. Inšpektori ale nevedeli s určitosťou povedať, že práve nimi zistené pochybenie stoja za tragédiou.

Polícia v rámci vyšetrovania vychádzala z výsledkov z výskumného ústavu dopravného, kde skontrolovali riadiacu jednotku výťahu. Najviac ale podľa všetkého zavážili  výsledky znaleckých posudkov z odboru stavebníctva.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy