Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Podpaľači vyrobili škodu za 20 tisíc eur! V Mikuláši zhoreli 2 autá
Zdielať na

Podpaľači vyrobili škodu za 20 tisíc eur! V Mikuláši zhoreli 2 autá

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / 20 tisíc eur! Na takúto obrovskú sumu vyčíslili útok podpaľača v obci Andice v blízkosti mesta Liptovský Mikuláš. Za obeť mu padli dve osobné autá zaparkované priamo pred rodinným domom. Čo mohlo zatiaľ neznámeho páchateľa k takejto skaze motivovať, si vraj majiteľ vysvetliť nevie. Jediným šťastím je, že mal obidve autá poistené.

Šanca na záchranu bola minimálna

"Šanca na záchranu bola minimálna, lebo to boli niekoľkometrové plamene a tie bolo vidieť už z diaľky," hovorí obyvateľ obce. Horiaci prístrešok a dve osobné autá, ktoré boli zaparkované pod ním si všimla suseda a pred pol štvrtou ráno privolala hasičov. Výbuchy z praskajúcich pneumatík zobudili viacerých susedov. Tí videli ako spod drevenej konštrukcie šľahajú obrovské plamene.

Oheň bol taký intenzívny, že hasiči po príjazde na miesto ani poriadne nevideli, čo presne pod prístreškom horí. Napriek tomu, že zasahovali vonku, museli použiť dýchacie prístroje. "Príslušníci zasahovali v dýchacích prístrojoch a na likvidáciu sme použili až tri C-prúdy. Požiarom boli autá úplne zničené, ako aj altánok, k zraneniu osôb nedošlo," hovorí Ľubomír Štepita.

Vozidlá mal poistené

Podľa obhorených vrakov sa nedali určiť ani značky vozidiel. Neznámy podpaľač si dal poriadne záležať na tom, aby z Peugeota a BMW veľa nezostalo. Ich majiteľovi vznikla škoda za pekných pár tisíc eur, našťastie mal obe autá poistené. Konanie neznámeho podpaľača si nevie vysvetliť, prípadom sa už zaoberá aj polícia.

"Doposiaľ neznámy páchateľ nezistenou zápalnou látkou polial a následne podpálil obidve odstavené vozidlá," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy