Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Juraj zabil kolegu, považuje to za nešťastnú náhodu
Zdielať na

Juraj zabil kolegu, považuje to za nešťastnú náhodu

BANSKÁ BYSTRICA / Minulý rok v júli sa tragicky skončila zrejme len banálna hádka dvoch pastierov nad obcou Turecká pri Banskej Bystrici. Juraj mal v krvi viac ako dve promile alkoholu a na svojho kamaráta vytiahol nôž. Trafil priamo do srdca a vo štvrtok si vypočul trest.

Juraj to považuje za nešťastnú náhodu

Pastier (37) sa na treste s prokurátorom dohodol a za smrť svojho kolegu by si mal odpykať sedem rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia.

Juraj čakal na verdikt na slobode, do Banskej Bystrice prišiel v sprievode šéfa družstva, pre ktoré aj s nebohým Petrom pracovali. Bol mu akousi psychickou podporou. "Nemôže byť spokojný s trestom, lebo to všetko považuje za nešťastnú náhodu," uviedol obhajca Michal Ševčík.

Popíjali a pohádali sa ...

V júlový večer spolu obaja pastieri popíjali pivo v krčme, pohádali sa až v maringotke. Juraj kolegu zasiahol nožom s 10-centimetrovou čepeľou. Nepomohli už ani záchranári, Peter na mieste v priebehu niekoľkých minút vykrvácal. "Čo sa týka trestu, to je trest, ktorý som navrhoval, takže som spokojný," hovorí prokurátor krajskej prokuratúry.

A hoci sa trest stal právoplatným, Juraj do výkonu trestu nešiel. Žiadal o 10-dňový odklad, potrebuje totiž špeciálne ušné vyšetrenie, aby mohol dostať načúvací prístroj. "Od narodenia nepočuje na jedno ucho. Teraz má problémy aj s tým druhým takže potrebuje vyšetrenie," hovorí Jurajov obhajca Michal Ševčík.

Rodine nebohého Petra sa ospravedlnil, mrzí ho čo kamarátovi spravil. Ovce spolu totiž pásli aj po minulé roky. Odsúdený Juraj sa pred sudcom zaviazal, že po vyšetreniach hneď nastúpi do výkonu trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy