Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Násilník sa priznal, že zbil mladíkov. Trest nedostal
Zdielať na

Násilník sa priznal, že zbil mladíkov. Trest nedostal

DUBNICA NAD VÁHOM/TRENČÍN / Začiatkom minulého roka sme hovorili o dráme, ktorá sa stala v Dubnici nad Váhom. Dvoch mladíkov lupiči násilím zatiahli do auta a odviezli do garáže. Tam ich vyzliekli a bili viac ako hodinu. Vzali im všetky veci a nahých ich vyložili pred väznicou. Jeden z páchateľov po dnešku pozná svoj trest.

Lupiči prepadli mladíkov na ulici

Prepad sa stal na okraji Dubnice nad Váhom. Lupiči prepadli mladíkov na ulici a žiadali ich, aby nasadli do auta. Keď odmietli, strčili ich do auta násilím. "Poškodených na osobnom motorovom vozidle priviezli pred garáž v Dubnici nad Váhom, kde ich fyzickým násilím a hrozbou prinútili vyzliecť sa," hovorí Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne. 

Páchatelia boli zúriví. Bili ich dokonca aj železnými tyčami. Mučili ich viac ako hodinu. "Zámerom všetkých troch bolo poškodeným vziať drogy, ktoré mali podľa obvineného Rudolfa D. obvinení mať u seba," dodal Turák.

Drogy ale nenašli. Namiesto toho im vzali oblečenie, retiazky a 1400 eur. "Bál som sa o život. Nevedel som, čo sa bude diať," hovorí jeden z poškodených mladíkov.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný

Potom, ako mladíkov dobili a vzali im všetky veci, vysadili ich úplne nahých pred väznicou v Dubnici nad Váhom. Netrvalo dlho a trenčianski kriminalisti páchateľov zadržali. Jeden z nich sa v utorok postavil pred súd.

Matúš mladíkov olúpil a bil spolu s ďalším dvomi kamarátmi. O tých ale bude súd rozhodovať v inom konaní. Obžalovaný sa ku skutku priznal hneď po zadržaní. Podľa sudcu sa na základe jeho výpovede podarilo rozbiť zločineckú skupinu. Aj preto mu uložil miernejší trest. "Za to sa odcudzuje na 2,6 roka," hovorí sudca. Prokurátor sa však odvolal a tak bude o veci rozhodovať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy