Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Hluchonemá Emília (†75) zomrela pri požiari drevenice
Zdielať na

Hluchonemá Emília (†75) zomrela pri požiari drevenice

KOSTOLEC / Hluchonemá Emília z obce Kostolec zahynula v plameňoch svojej drevenice. Bývala v nej 15 rokov úplne sama. Hasiči požiar zlikvidovali, no starej pani už nedokázali pomôcť.

Spoliehala sa na susedov

Emiília sa už nedokázala o seba veľmi postarať a preto sa spoliehala na susedov. "Ona si uvarila, ale väčšinou sa už spoliehala na nich," hovorí obyvateľ Kostolca.

To, že začalo horieť si všimli práve susedia, ktorí okamžite bežali dôchodkyni na pomoc, už ale bolo neskoro "Tam sa už nedalo vojsť," hovorí obyvateľ obce. Plamene sa podarilo uhasiť až považskobystrickým hasičom.

V poslednej dobe nevychádzala z domu

Emília si zrejme predpoludním chcela zakúriť v piecke a to sa jej stalo osudným. "Nikto nevie, čo sa stalo. Asi od pece sa jej to chytilo," tvrdí obyvateľ Kostolca.

"Obhliadajúci lekár sa na mieste presne nevedel vyjadriť k príčine smrti, preto bola nariadená súdnoznalecká pitva," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová.

Obyvatelia Kostolca sa s pani Emíliou aj napriek jej zdravotným problémom dokázali dorozumieť. "Bola hluchonemá," hovorí obyvateľ Kostolca. Osamelá stará pani vraj v poslednom čase z domu vychádzala len zriedkavo. Nikdy nemala deti a jej jediná sestra žije v Čechách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy