Jasno
18°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Dvaja útočníci dobili starčeka (84) vo vlastnom byte
Zdielať na

Dvaja útočníci dobili starčeka (84) vo vlastnom byte

PRIEVIDZA / V Prievidzi vyčíňali dvaja páchatelia, ktorí sa rozhodli okradnúť dôchodcov. 84 ročného dedka prepadli v jeho byte. Vtiahli ho dnu a surovo bili. Podľa jeho slov prežíval najťažšie chvíle v živote. Myslel si dokonca, že ho zabijú. Nakoniec mu pomohlo to, že kričal. Počuli ho susedia a tí mu prišli na pomoc. Jedného z páchateľov spacifikovali, druhý je na úteku.

Vraj opravujú chladničky

"Mlátil do mňa. Ja som sa len chránil, aby mi oko nevypichol, viete," hovorí prepadnutý dôchodca Viliam Selecký. Páchatelia zaklopali dôchodcovi pri dverách so slovami, že opravujú chladničky. Starček len pootvoril dvere aby im povedal, že nič nepotrebuje. To ale nemal robiť. "Násilím ho vtlačili do bytu a fyzicky naňho zaútočili," hovorí Vít Zajac z mestskej polície v Prievidzi.

Útočník dôchodcu hodil na gauč a začal ho surovo biť. Udieral ho do tváre a vykrúcal ruky. "Všetko som mal modré, krvavé. Z úst mi išla krv aj z ucha," hovorí Selecký.

Páchateľ chcel peniaze

Páchateľ chcel od pána Seleckého peniaze. Ten ho prosil aby prestal. Útočník bol ale stále zúrivejší. "Čo som ja musel prežiť za tých päť minút, išlo mi o život. Kričal som," hovorí prepadnutý dôchodca.

"Susedia počuli starčekov krik. Jeden páchateľ ušiel, ale druhého odovzdali hliadke mestskej polície," hovorí Zajac. Prípad už riešia policajti z obvodného oddelenia v Prievidzi. "Obvinili sme 38-ročného Rudolfa z Prievidze a hrozí mu 3 až 8 rokov," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová. "Ešte dobre, že mi nezobral peniaze, ešte dobre že to takto dopadlo," dodáva prepadnutý dôchodca.

Mestskí policajti radia všetkým osamelo žijúcim starším ľuďom jediné, treba byť ostražitý. "Ja už nikomu neotvorím ani cez deň, ja už neverím," hovorí dôchodca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy