Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Albín (39) kradne, aby mohol byť s láskou. Alkoholom
Zdielať na

Albín (39) kradne, aby mohol byť s láskou. Alkoholom

STAKČÍN / Albín z obce Stakčín vraj pije preto, že je zlodej. No a kradne preto, aby mal za čo piť. Naposledy opitý vykradol miestnu drevársku firmu. Sľúbil, že keď neskončí vo väzení, pôjde sa liečiť.

Ukradol aj hasiaci prístroj

39-ročný Albín sa pokúša prestať piť. Avšak bez alkoholu vydržal maximálne týždeň. "Jój to bude hanba. Hanba to bude," hovorí Albín. "Obvinený muž ukradol súčiastky z gátrových píl, 51 metrov elektrického káblu, 8 kusov elektrických koncoviek a dokonca aj hasiaci prístroj," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník.

Okrem opletačiek s políciou má Albín problém aj s miestnymi obyvateľmi. Tí mu ešte donedávna pomáhali, no vraj aj ich okradol. "Ja som spravil veľmi veľa chýb, dosť veľkých," hovorí Albín. Vraví, že ak nepôjde do väzenia, určite podstúpi protialkoholické liečenie.

Chce sa liečiť

"Pánov policajtov som poprosil, aby mi vybavili tie alkoholické nápoje. Viete, aby som sa išiel liečiť," tvrdí Albín. Muž je však obvinený z prečinu krádeže. Ukradnuté veci navyše už stihol odpredať v zberných surovinách. "Tak zarobím nejakých pár korún a nemyslím na jedlo, ale na pijatiku. A to je taká debilina," hovorí Albín.

Albín však nebol jediný, kto si to krátko po krádeži namieril do zberných surovín. 21- ročný Sninčana jeho o rok starší kamarát preskočili plot a ukradli tri kovové rúry z veľkoskladu. Potom si ich skryli pri potoku a plánovali predať.

Policajti im ale prekazili plány. "Odcudzené veci v hodnote najmenej 150 eur si schovali pri potoku za účelom ďalšieho predaja," dodal Džobaník. Sninskí policajti stíhajú všetkých troch páchateľov na slobode. Vo väzení môžu stráviť až dva roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy