Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Ján (50) šoféroval opitý namol, dohliadal na neho triezvy syn
Zdielať na

Ján (50) šoféroval opitý namol, dohliadal na neho triezvy syn

BANSKÁ BYSTRICA / Vypil dve menšie fľašky, takzvané ploskačky tvrdého alkoholu a autom sa vybral za kamarátom. 50-ročný Ján našťastie skončil v rukách policajtov skôr, ako svojou jazdou stihol niekoho ohroziť. Chytili ho neďaleko Starých Hôr pri Banskej Bystrici. Teraz triezvie v policajnej cele. V aute sedel aj jeho syn. Vraj s ním cestoval preto, aby naňho dohliadol.

Pivo a borovička

Podarená dvojica vbehla policajtom takpovediac priamo do náručia. Z vedľajšej cesty sa vyrútili tesne pred auto, v ktorom sedela hliadka. Keby policajt poriadne nešliapol na brzdu, do Favoritu by zrejme narazili. "Ja som si ich nevšimol. Popíjali sme doma," povedal opitý vodič.

"Vozidlo 50-ročného muža museli policajti predísť a zablokovať," dodala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Muž cestoval za kamarátom do Tureckej, vraj potreboval vrátiť dlžobu, mal viac ako 4 promile. "Pil som pivo a borovičku, dve ťapky a jedno pivo," priznal prichytený muž.

Dohliadal na neho syn

Na sedadle spolujazdca si pokojne sedel jeho triezvy syn. Vraj iba dozeral na otca, aby auto udržal na ceste. Sám vraj nešoféroval, lebo nemá vodičák. "Ja som na otca dozeral, lebo som sa bál. Za volantom mu to išlo dosť zle," hovorí syn opitého vodiča.

"Šoférovalo sa mi dobre, na ceste som sa vedel udržať. V minulosti som už šoféroval opitý," priznal Ján. Auto muselo zostať na parkovisku a vodiča odviezli na policajné oddelenie v Banskej Bystrici. Keď hladina alkoholu klesne na nulu, bude mať čo vysvetľovať nielen policajtom, ale aj manželke. "Moja mama ho vyrieši, ja som mu dohováral," dodal syn opitého vodiča.

Fúkali aj policajti

"Muž sa dopustil viacerých priestupkov. Nedal prednosť v jazde, nesprávny spôsob jazdy a nerešpektovanie výzvy na zastavenie motorového vozidla," uviedla Mária Faltániová.

V noci sa to na cestách v banskobystrickom kraji policajtmi len tak hemžilo. Počas rozsiahlej policajnej akcie kontrolovali nielen autá, ale aj chodcov a rozdávali reflexné pásky. Fúkali nielen vodiči, ale aj samotní policajti, ktorí sa kontrolovali medzi sebou. Vodič so štyrmi promile si na svoju husársku jazdu vybral skutočne zlý večer. "Vodič pri dychovej skúške nafúkal viac ako 4 promile alkoholu, čo sa tak často nevyskytuje," dodala Faltániová.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články