Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič (25) dostal záchvat za volantom, zdemoloval autá
Zdielať na

Vodič (25) dostal záchvat za volantom, zdemoloval autá

BANSKÁ BYSTRICA / Náhly záchvat a strata vedomia stáli za nehodou, ktorá sa stala na banskobystrickom sídlisku. Auto s vodičom v bezvedomí v plnej rýchlosti narazilo do zaparkovaného vozidla, ktoré odhodilo do múru rodinného domu. Ulica bola našťastie prázdna.Keby tadiaľ prechádzali chodci, následky by boli desivé.

Svedok: bola to šupa

Nočný kľud na ulici jedného z banskobystrických sídlisk prerušila silná rana. Prudký náraz viacerých susedov vystrašil. Zdemolované autá boli pritlačené o múrik rodinného domu. "Bola to šupa," uviedla svedkyňa.

Vodič (25) bez toho, aby vôbec brzdil, narazil do zaparkovaného auta. To odhodilo do múriku. "Som bežal dole. Pán chrčal, ležal na sedadle. Bol dezorientovaný a nevedel, čo sa deje," hovorí svedok nehody.
Vodič tvrdil, že si na nič nepamätá, vylúčiť sa nedá ani epileptický záchvat

Náhla nevoľnosť

S poranením hlavy ho previezli do banskobystrickej nemocnice. Jeho stav našťastie nie je vážny. V nemocnici vyšetrenia potvrdili, že pod nehodu sa podpísal náhly záchvat. "K dopravnej nehode došlo v dôsledku náhlej nevoľnosti 25-ročného vodiča," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská bystrica Petra Vašková.

Podľa odborníka, ktorého sme oslovili tvrdí, že záchvat sa môže objaviť bez varovania a predchádzajúcich problémov u takmer 30 percent populácie, a to v ktoromkoľvek veku. "Môže sa objaviť bez príznakov, varovania," uviedla neurologička Božena Kováčiková.

Vyšetrenie to nemusí odhaliť

Epileptický záchvat sa podpísal aj pod dopravnú nehodu, ktorá sa pred rokom stala v centre Banskej Bystrice. Vodič linkového autobusu vtedy skončil v potoku. Nikdy pred tým zdravotné problémy pritom nemal. "Nemusí to ani EEg odhaliť," dodáva neurologička.

Šťastím aj v tomto prípade je, že 25-ročný vodič osobného auta nikoho ďalšieho nezranil. Nehoda sa stala v noci, keď bola ulica prázdna. "Našťastie tam nikto nebol. Keby išlo auto zhora, tak ho dá dole," dodáva svedok.Na Slovensku za prvý trinásť dní roka 2014 zomrelo už dvanásť ľudí. Hrozivú štatistiku nájdete TU.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy