Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Volvo vyletelo z cesty, oslávenec Vinco (†27) nehodu neprežil
Zdielať na

Volvo vyletelo z cesty, oslávenec Vinco (†27) nehodu neprežil

KOMÁRNO/ZEMIANSKA OLČA / Tragicky sa pred štvrtou nadránom skončila cesta z diskotéky. 36-ročný Erik, ktorý sedel za volantom Volva, zrejme chcel ukázať, čo jeho auto dokáže. To v obrovskej rýchlosti vyletelo z cesty. Kým jemu sa prakticky nič nestalo, jeho kamarát prišiel o život a ďalšiu spolujazdkyňu previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Vincent práve oslávil narodeniny

Vincent, Erik, Pavol a Katarína sa vracali domov zo spoločnej oslavy. Vincent, ktorý sedel na sedadle spolujazdca, totiž práve v sobotu oslávil 27. narodeniny. Auto šoféroval Erik. Kamaráti šli z Komárna do Zemianskej Olči.

"Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť, v dôsledku čoho
pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou dostal šmyk, prešiel do protismeru a zišiel do priekopy,"
potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Auto sa zrejme prevracalo ešte dobrých 200 metrov a skončilo v poli. Napriek tomu, že Volvo, ktoré sa zrejme pretáčalo po pozdĺžnej osi, nevrazilo do okolostojacich stromov, ani stĺpov, následok rýchlej jazdy je tragický.

"Vo vozidle sa nachádzali štyri osoby. Vzhľadom k tomu, že dve z týchto osôb sa nemohli dostať z neho von, hasiči za pomoci hydraulického náradia tieto osoby vystrihli. Bola im poskytnutá predlekárska prvá pomoc a boli odovzdané osádkam zdravotnej záchrannej služby," dodal hovorca Krajského Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky. 

Vodič šiel zrejme prirýchlo

Oslávenec Vincent, ktorý sedel na mieste spolujazdca, zraneniam podľahol. Vzadu sediaca Katarína má okrem iného zlomené obe stehenné kosti a viacnásobnú zlomeninu panvy. Nie je vylúčené, že zo zranení sa bude liečiť celý rok. 22-ročný Pavol, ktorý sedel vedľa nej, rovnako ako vodič Erik, mali len drobné zranenia, ktoré lekári jednorázovo ošetrili.

"Alkohol v dychu vodiča policajti nezistili. 36-ročný muž bol obvinený z trestného činu usmrtenia a ublíženia na zdraví," doplnila Čuháková. Erik údajne priznal, že išiel približne 140 kilometrovou rýchlosťou. Znalec z odboru dopravy však hovorí o vyššej, takmer 190 kilometrovej rýchlosti.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy