Skoro jasno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Jozef takmer rozsekal manželku, obvinili ho len z týrania
Zdielať na

Jozef takmer rozsekal manželku, obvinili ho len z týrania

VYSOKÁ NAD KYSUCOU / Jana (35) z Vysokej nad Kysucou skončila v nemocnici potom, čo ju manžel napadol mačetou. Žena je presvedčená o tom, že ju chcel zabiť a všetko plánoval. Mačetu mal totiž schovanú v posteli.

Jana: Chcel ma zabiť

Janu spomienky na deň, keď ju manžel takmer zabil mačetou, prenasledujú každú noc. Jozef jej v to ráno kávu. Deti už odišli do školy. "Ani som si nevšimla, kedy sa postavil. Zrazu bol pri mne a treskol ma po hlave. Prvý úder si pamätám, ale ďalší už nie," vraví pani Jana.

Jana sa snažila pred útokom chrániť rukami. Jazvy po hlbokých ranách jej do konca života budú pripomínať, čo prežila. V čadčianskej nemocnici ju z najhoršieho dostali lekári.

V doráňaných rukách aj po dvoch mesiacoch ledva udrží šálku s kávou. "Až v nemocnici som sa dozvedela, koľko rán som dostala," vraví žena.

Matka dvoch detí unikla smrti len o vlások. Jej 62-ročný manžel Jozef je vo vyšetrovacej väzbe a aj napriek tomu, že manželku takmer zabil, stále je obvinený len z týrania. "Ja si myslím, že ma chcel zabiť," vraví žena.

Deťom otec nechýba

Jana tvrdí, že útok svojho manžela prežila len vďaka myšlienke na deti, tie mali o svoju mamu obrovský strach. "Keď sa opil, to bol koniec," vraví syn Jožko. Vianoce boli v rodine Jancovcov síce skromné, no deťom otec, ktorý si rád vypil a pravidelne bil ich mamu, vôbec nechýbal.

Z vyšetrovacej väzby poslal  obvinený muž manželke list, v ktorom prosí o odpustenie. Jana však svojho manžela už v živote vidieť nechce a je rozhodnutá podať žiadosť o rozvod.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy