Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Štefan (†55) išiel neosvetlený po ceste, neprežil náraz dodávky
Zdielať na

Štefan (†55) išiel neosvetlený po ceste, neprežil náraz dodávky

NITRA / Cesta z viníc stála život 55-ročného muža z Čechyniec. Štefana, ktorý tlačil káru, si zrejme v tme nevšimol mladý vodič dodávky. Do muža narazil od chrbta. Podľa kamarátov Štefan vždy chodil v tme s reflexnom páskou, včera si ju však dať zabudol dať.

Neosvetlený chodec

"Pochodil veľa štátov a pracoval vo výškach a nič sa mu nestalo. A teraz tragédia," povedal so slzami v očiach kamarát mŕtveho Jozef. Muž na káre z viníc niesol betónové stĺpiky. Prešiel sotva zopár metrov a zrazila ho dodávka.

"Išiel som a nezbadal som chodca. Bol zle osvetlený a už som nestihol zabrzdiť auto," dodal vodič, ktorý Štefana zrazil. Štefan, išiel po krajnici, 21-ročný vodič ho na rovnej ceste nabral od chrbta. "V tme som ho nevidel, bol neosvetlený. Ešte mal aj káru a išiel som 90, to už neubrzdíte," dodal 21-ročný vodič.

Reflexné prvky mal, nepoužil ich

Išlo o tak silný náraz, že pán Štefan bol na mieste mŕtvy. Betónové stĺpiky na dodávke prepichli motor. "Skúšal som chodca aj oživovať, pomáhal mi aj jeden z okoloidúcich vodičov. Nedokázali sme mu však pomôcť," dodal vodič.

Zaujímavé je, že Štefan vôbec nebol osvetlený, pritom sa zistilo, že mal pri sebe aj reflexnú pásku. "Je to tragikomická situácia. Nebohý má čisto novú reflexnú pásku, ktorá mu vypadla z vrecka a je pri ňom padnutá," povedal znalec z odboru dopravy Ján Cigáň.

Tragédii sa dalo zabrániť

Mŕtvy muž žil sám a  pracoval v zahraničí. Za tmy vraj nosil vždy reflexné prvky  skôr, ako boli u nás povinné. Aj podľa znalca by reflexné prvky zrejme zabránili najhoršiemu. "V momente nehody, nešlo oproti žiadne auto a vodič by sa zrážke vyhol," myslí si Ján Cigáň.

Či však bude vinníkom nehody chodec Štefan, alebo mladý vodič dodávky je stále v štádiu vyšetrovania. "Vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval riadeniu a situácii v cestnej premávke," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Nitra Božena Bruchterová.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy