Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sirény v Petržalke varovali pred čpavkom, pokazili sa...
Zdielať na

Sirény v Petržalke varovali pred čpavkom, pokazili sa...

BRATISLAVA / Poplach v najväčšej mestskej časti hlavného mesta! Podľa výpovedí viacerých svedkov sa dnes krátko pred poludním v Petržalke rozozvučali sirény výstražným tónom. Automatická hláška upozorňovala obyvateľov na bezprostredné ohrozenie, ktoré môže spôsobiť únik čpavku. Vysvitlo však, že išlo o falošný poplach.

Sirény sa ozvali bez varovania

Panika a stres. Tak to dnes krátko pred poludním vyzeralo v Bratislave - konkrétne v mestskej časti Petržalka. Bez akéhokoľvek varovania sa ozvali sirény a podľa niekoľkých našich divákov aj varovanie pred únikom čpavku. Podľa miestnych obyvateľov bolo sirény počuť aj v bratislavskej mestskej časti Rusovce. 

Skrat na zariadení

Policajti a hasiči začali situáciu preverovať, pretože o ničom takom nevedeli. Podľa najaktuálnejších informácií išlo o falošný poplach spôsobený technickou poruchou. "Dnes približne o 11.48 h. sa v Petržalke ozvali sirény. Koordinačné stredisko Okresného úradu Bratislava Integrovaného záchranného systému potvrdilo, že išlo o skrat na zariadení sirény v blízkosti Jiráskovej ulice v Petržalke. Žiadne nebezpečenstvo obyvateľom nehrozí," uviedla hovorkyňa mestskej časti Petržalka Michaela Platznerová. 

Sirény aj v Dúbravke

Poplašná siréna bola aktivovaná aj v bratislavskej mestskej časti Dúbravka, kde zaznel 2-minútový kolísavý tón. "Upozorňujeme, že príčinou aktivácie sirény bola technická porucha zariadenia na zimnom štadióne v MČ Dúbravka. Nedošlo k úniku čpavku, občania nie sú ohrození," píše sa v stanovisku Ministerstva vnútra SR. 

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy