Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V aute plnom odpadkov boli od Vianoc zavreté psy
Zdielať na

V aute plnom odpadkov boli od Vianoc zavreté psy

KOŠICE / Viacerí diváci z Košíc nás upozornili na jedno auto, ktoré sa stalo núteným väzením pre dvoch psíkov. O to horšie, že je pod oknami základnej školy. Podľa miestnych psíčkarov tam niekto začal zvieratá chovať už na Vianoce. Jojkársky košický štáb preto začal po majiteľovi auta pátrať. Do akcie sa napokon zapojili aj policajti.

Auto bolo odparkované pri škole

Niekto si zo starého auta urobil búdu pre psov, kde ich nechával bez výbehu v mrazoch po celé dni. To všetko sa udialo pod oknami tried základnej školy. Podľa obyvateľov sídliska tam boli psy uväznené od Vianoc.

"Nevedela som o tejto situácii, práve sme sa vrátili po sviatkoch," hovorí riaditeľka základnej školy Ľudovíta Fullu v Košiciach Katarína Martiňáková. Zhrozená riaditeľka školy okamžite kontaktovala políciu. 

"Keď sú tu v mraze v tomto počasí a sú stále zatvorené v aute, mohlo by sa jednať o formu týrania zvierat," potvrdil MVDr. Martin Král z Asanačnej a veterinárnej služby v Košiciach. 

Musel prísť veterinár aj policajti

Pomocnú ruku podal aj veterinár z asanačnej služby. Jeho zámerom bolo psy odchytiť a odviezť do útulku, no bez pomoci polície to nešlo. "Bohužiaľ, máme zviazané ruky, keďže tie psy sú v aute. A je to majetok majiteľa," vraví veterinár. Okná aj dvere boli ale na aute otvorené. Ak by ich náhodou otvorilo dieťa, mohlo by to dopadnúť veľmi zle. "Nevieme, či sú očkované," doplnil veterinár. 

Až potom čo muži zákona vypátrali majiteľa auta, prihlásil sa starší pán. Akoby sa nič nedialo. "Pomohlo im dobrí ľudia. Určite netrpia, veď už boli aj väčšie mrazy," bránil sa majiteľ.

Napriek žiadosti policajtov, aby ich vypustil, trval na tom, že psy v aute zostanú. Vraj lepšie, ako ich nechať utratiť. Napriek tomu, že žili v špine. Medzi fľašami, bandaskami od oleja a benzínu. Napokon ustúpil a sľúbil, že sa už situácia nezopakuje.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy