Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Paťku (†13) zrazil mladý vodič, v nemocnici zomrela
Zdielať na

Paťku (†13) zrazil mladý vodič, v nemocnici zomrela

MÁLINEC / Rodine z Málinca sa vianočné sviatky budú už zrejme navždy spájať so smútkom a so slzami. V piatok večer totiž náhle prišli o 13-ročnú dcérku. Siedmačku Patríciu zrazil mladý vodič z tej istej obce a tá na následky mimoriadne vážnych zranení zomrela krátko po prevoze do nemocnice. Tragédiu psychicky ťažko znášal aj vodič.

Paťka odprevádzala kamarátov

Bezvládnemu dievčatku najskôr pomáhal vodič, ktorému vbehla pod kolesá. Spolu s ďalšími ľuďmi jej dával masáž srdca a umelé dýchanie, resuscitáciu potom prebrali záchranári.

"Naši záchranári ju na mieste oživovali hodinu, pričom v oživovaní pokračovali aj cestou do nemocnice, kde ju odovzdali v kritickom stave," potvrdila hovorkyňa spoločnosti Falck Alena Lacyková-Krčová.

Hoci všetci dúfali, že jej mladý organizmus zabojuje, 5 minút pred ôsmou večer prišla žiaľ z nemocnice smutná správa. Paťka zomrela. "Neviem, čo k tomu povedať. Som hotový," povedal Paťkin kamarát.

Dievčatko zrejme chcelo prebehnúť cez cestu a vtedy ju zachytilo auto, ktoré šoféroval 29-ročný Marek. Ako presne sa ale tragédia stala, budú musieť vyšetriť policajti. Miesto dokumentovali približne štyri hodiny, počkajú si aj na vyjadrenie znalca.

Nehodu spôsobil zrejme vodič

Zo zavinenie nehody je však zatiaľ podozrivý vodič. "Vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. U vodiča alkohol zistený nebol," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

To, čo sa stalo, znášal vodič mimoriadne zle. O tragédii nebol schopný hovoriť. Len pár hodín pred nešťastím pricestoval zo zahraničia, kde pracuje a do Málinca išiel navštíviť svojich príbuzných. Miestni sa ho však zastávali a myslia si, že za nehodu nemôže. Polícia už začala trestné stíhanie pre usmrtenie, vodiča zatiaľ neobvinili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy