Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dlhé minúty ľahostajnosti. O haváriu sa nikto nezaujímal
Zdielať na

Dlhé minúty ľahostajnosti. O haváriu sa nikto nezaujímal

RAJKA / Pri nehode, ktorá sa stala na diaľnici D2 v smere na Rajku zostali v zdemolovanom aute zakliesnení vodič a jeho spolujazdec. Až pol hodinu im nikto z okoloidúcich vodičov nepomohol. Pomoc zraneným poskytli až hasiči a záchranári.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Narazili do zadnej časti kamióna

Nehoda sa stala krátko po štvrtej hodine ráno neďaleko petržalského nákupného centra. 28-ročný vodič a jeho o tri roky mladší spolujazdec z Detvy smerovali diaľničným prevádzačom do Rakúska, kde mali pracovať.

Pri predbiehaní kamióna zo zatiaľ nezistených príčin narazili do jeho zadnej časti. Auto sa v rýchlosti stalo neovládateľným, po náraze sa otočilo, narazilo do zvodidiel a zostalo skrížené v ľavom jazdnom pruhu. Obaja muži zostali zakliesnení. "Jednotka pomocou hydraulického zariadenia osoby vystrihla a naložila do sanitky," uviedol veliteľ HaZÚ Bratislava Ján Matúšek. 

Úradoval zrejme mikrospánok

Muži boli počas vyslobodzovania pri vedomí a komunikovali. Sťažovali sa len na bolesti hrudníka a hlavy. Oboch zranených mužov previezli záchranári do nemocnice. Vodičovi kamiónu sa nič nestalo. "Obaja muži utrpeli povrchové zranenia, boli ambulantne ošetrení a prepustení domov," uviedla hovorkyňa univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Pod nehodu sa zrejme podpísala únava a následný mikrospánok. "Celková škoda bola vyčíslená na asi 6 500 eur. Presné príčiny dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom ďalšieho preverovania," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy