Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragédia v Trhovišti. Erik (†5) zomrel pri hre
Zdielať na
Krimi

Tragédia v Trhovišti. Erik (†5) zomrel pri hre

TRHOVIŠTE / Východoslovenskou dedinkou Trhovište (okr. Michalovce) otriasla v piatok ráno tragédia. Zomrel tam iba 5-ročný chlapček. otec ho niesol na rukách k lekárovi, no ani to nepomohlo. Je možné, že v ohrození sú aj ďalšie deti rodičovského páru. Rodina má totiž v domácnosti životu nebezpečnú chladničku.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Zle zapojená chladnička

Malý Erik sa hral tak, ako každý deň. Zrazu zostal nehybne ležať na zemi. "Zobral som ho na ruky a bežal som s ním k lekárovi," hovorí otec chlapca. "Doma ho našli v bezvedomí. Nemal žiadnu akciu srdca, nedýchal," uviedol lekár Milan Berešík. 

"Bohužiaľ chlapček bol mŕtvy a už sa nedalo nič viac robiť," povedal lekár. Všetko nasvedčuje tomu, že 5-ročný chlapec zomrel po zásahu elektrického prúdu. Zrejme za to môže chladnička. "Pravdepodobne zasiahol elektrický prúd v dôsledku neodborne zapojenej chladničky," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Domácnosť skontrolovali experti

Celá rodina je z tragédie v šoku. Najmä rodičia majú strach, aby neprišli aj o svoje ďalšie 2 deti. Príbytok preto skontrolovali experti. "Expert, ktorý vypracuje znalecký posudok k určeniu príčiny úrazu elektrickým prúdom. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva," dodala Mésarová.

Zaspal v postielke, zomrel...

Začiatkom novembra zomrel v Rimavskej Sobote Patrik (†1). Matka svojho synčeka údajne ešte v noci o tretej nachovala, keď sa však ráno zobudila, dieťatko už nedýchalo. "Dali sme ho do čistej perinky a okolo štvrtej malý zaspal. Moja žena spala vedľa neho. Ráno keď sme vstali, už bola malý mŕtvy. Žena potom začala kričať," hovorí otec mŕtveho chlapčeka

Masážou srdca sa ho pokúsil oživiť aj vlastný otec, v priebehu niekoľkých minút prišli na miesto aj záchranári, no chlapček bol už niekoľko hodín mŕtvy a akákoľvek snaha bola márna.  "Je mi z toho zle a je mi to ľúto," dodáva otec. REPORTÁŽ TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy