Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Oprávar (†61) výťahu po páde do šachty zomrel
Zdielať na

Oprávar (†61) výťahu po páde do šachty zomrel

NITRA / Výťahový technik, ktorý sa z 11. poschodia zrútil do výťahovej šachty, po niekoľkých hodinách v nemocnici zomrel. Nešťastie sa stalo v stredu pri oprave výťahových dverí v Nitre.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Spadol z 33-metrovej výšky

Chlapi zvárali pokazené dvere na výťahu. Po oprave išiel Karol ešte skontrolovať, či nikomu nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Kabínu zdvihol o poschodie vyššie, otvoril dvere a pozrel sa dole.  

Pred očami svojho kolegu sa robotník zrútil z 11. poschodia rovno do šachty. Išlo zhruba o 33-metrovú výšku. Prečo muž spadol, sa zatiaľ nevie. Kolega, ktorý bol v poriadnom šoku viac o tom, čo sa stalo, hovoriť nechcel. Podľa svedkov hneď utekal zranenému mužovi na pomoc.

Kolega so slzami v očiach

"Ja som vchádzal po pivnice a počul som ston, ale už tam bol druhý spolupracovník," opisuje obyvateľ paneláka. Muža z výťahovej šachty dostali von hasiči. Záchranári ho v sanitke oživovali. Kolega, všetko bezradne sledoval so slzami v očiach.

"Máme prijatého pacienta v nemocnici, jeho stav je vážny. Lekári rozhodujú o ďalších liečebných postupoch,“ informuje hovorca nemocnice v Nitre Ladislav Berecz.

Prípad prešetruje polícia aj inšpektorát práce. "Prípad vyšetrujeme, v prípade pochybenia môže byť uložená sankcia do 33 000 eur," dodáva Róbert Bulla z inšpektorátu práce. “Kriminalistický technik zaistil na mieste stopy. Okolnosti prípadu sú v štádiu vyšetrovania," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová. 

Veľká tragédia sa stala v októbri na poliklinike v Humennom. Len dvojročné dieťa, ktoré bolo na poliklinike so svojimi rodičmi, padlo do výťahovej šachty. Nákladný výťah najprv signalizoval preťaženie, niekoľko ľudí preto z neho vystúpilo. Po pár minútach už ale bolo počuť zúfalý krik a plač. VIAC SI PREČÍTAJTE TU. 

 

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy