Polojasno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Otec (59) dobodal syna, mal ho fyzicky týrať
Zdielať na

Otec (59) dobodal syna, mal ho fyzicky týrať

KUTŘÍN / Na východe Českej republiky predstúpil pred súd muž, ktorý dobodal svojho syna. Ten len vďaka rýchlej pomoc nevykrvácal. Vyšetrovanie však ukázalo desivé tajomstvo. Agresívny syn svojho otca dlhodobo napádal a otec ho v afekte dvakrát bodol nožom.

Syn robil peklo celej dedine

V sobotu, 24. augusta, sa v rodinnom v Kutříne na Chrudimsku strhla veľká hádka medzi otcom a synom, ktorá skončila tragédiou. Jaromír Staněk (59) dvakrát bodol svojho syna a je súdený za pokus o vraždu.

Agresorom však mal byť jeho syn. "On nám tam robil peklo. Keď sa napil, behal po dedine, nadával ľuďom a chcel sa s každým biť," hovorí suseda.

Otca dlhodobo napádal

Podľa výsluchu bol syn konfliktný typ, ktorý mal svojho otca dlhodobo slovne aj fyzicky napádať. Súd prekvalifikoval prípad z pokusu o vraždu na pokus o zabitie. Dôvodom mala byť ľútosť nad invalidným otcom a vyhrotením situácie. "A odsudzuje sa k trestu odňatia slobody v trvaní troch rokov a 6 mesiacov," uviedol sudca.

S prekvalifikovaním a výškou trestu však razantne nesúhlasila štátna zástupkyňa. "Pokiaľ sa jedná o trest, ja som navrhovala trest pod spodnou hranicou zákonnej trestnej sadzby okolo 6 - 7 rokov...," uviedla štátna zástupkyňa Lenka Faltusová. Rozsudok nie je zatiaľ právoplatný, štátna zástupkyňa sa odvolala.

Dobodanie? Silný zážitok...

V lete 2012 sa v centre Banskej Štiavnice odohrala dráma. Vtedy mladú umelkyňu a režisérku Luciu manžel po hádke dobodal. Mieril pritom na životne dôležité orgány, žena prežila iba zázrakom. Za pokus vraždy mu hrozil vysoký trest. Lucia však tvrdí, že bodnutie milujúcim mužom, bol veľmi silný zážitok. ROZHOVOR NÁJDETE TU. 

Téme sa venuje reportérka Jana Šťástková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články