Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Boris dobodal Luciu. Bol to silný zážitok, hovorí Lucia
Zdielať na

Boris dobodal Luciu. Bol to silný zážitok, hovorí Lucia

BANSKÁ BYSTRICA / V lete 2012 sa v centre Banskej Štiavnice odohrala dráma. Vtedy mladú umelkyňu a režisérku Luciu manžel po hádke dobodal. Mieril pritom na životne dôležité orgány, žena prežila iba zázrakom. Za pokus vraždy mu hrozil vysoký trest. Na súdnom pojednávaní Lucia stála po boku dnes už svojho exmanžela. To sa podpísalo aj pod zmiernenie trestu.

Sedem bodných rán... odpustila mu

Obeť a útočník prišli na súdne pojednávanie spoločne. Ruka v ruke a so širokou podporou priateľov. Ťažko preto uveriť tomu, akou drámou dvojica prešla. Ešte pred rokom v lete Lucia ležala v nemocnici. Jej vtedajší partner Boris jej po hádke zasadil sedem bodných rán a smeroval na životne dôležité orgány.

Dnes je už zdá sa všetko odpustené. "Som vďačná, bol to silný zážitok a veľa ma to naučilo. To samo o sebe ma veľmi zmenilo. Skúsenosť blízka smrti," hovorí Lucia. Nešťastie sa stalo v starom dome v centre Banskej Štiavnice, kde dvojica umelcov organizovala festival. Hádali sa kvôli blížiacemu sa rozvodu.

Akoby sa to stalo iným ľuďom, hovorí Lucia

Po útoku na manželku sa Boris zabarikádoval v izbe, ktorú podpálil a tiež sa niekoľkokrát bodol. "Mne to pripadá ako z iného sveta, akoby sa to stalo iným ľuďom," hovorí Lucia.

Za pokus o vraždu Borisovi napokon vymeral Okresný súd 5-ročný trest. "Prijmem čo bude nutné, ak sa nebude dať inak," hovorí Boris. Po skončení procesu nebolo cítiť žiadnu nenávisť ani výčitky. Dnes už exmanželia a rodičia dvojročného syna sa rozlúčili ako dobrí priatelia. "Obaja cítime zodpovednosť za dieťa," hovorí Lucia.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy