Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opití mladíci (26) išli po zásoby, motor odtrhlo...
Zdielať na

Opití mladíci (26) išli po zásoby, motor odtrhlo...

DONOVALY / Dvaja opití mladíci havarovali na Donovaloch. Trávili tam víkend na chate s partiou. Potužení alkoholom sadli za volant, ale ďaleko nezašli. Jazda s viac ako dvomi promile sa skončila nárazom do stromu. Bol taký silný, že motor z auta skončil na ceste.

Stačilo málo

Šialená jazda dvoch mladíkov skončila v stromoch. Náraz bol taký silný, že celý motor vytrhlo z karosérie. Auto viselo nad potokom. Stačilo málo a zrútilo by sa dolu svahom.

"Hrozilo, že sa auto zošmykne do potoka, z piatich metrov," vysvetľuje hasič Robert Berdis. Obaja 26-roční muži nafúkali. "U vodiča bolo pri dychovej skúške zistené viac ako 2 promile alkoholu," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková.

Rozbil si hlavu

Podobne dopadol test aj u spolujazdca. Navyše neboli pripútaní, a tak si mladý muž pri náraze do čelného skla rozbil hlavu. Odviezť ho museli do nemocnice. "Pri dopravnej nehode utrpel ľahké zranenia 26-ročný spolujazdec, vodič sa pri nehode nezranil," dodáva Vašková.

Auto nepatrilo ani jednému z nich, požičať si ho mali od kamarátky. Vinník bude musieť škodu zaplatiť, hrozí mu trestné stíhanie sa zranenie kamaráta, aj za jazdu pod vplyvom alkoholu. Do reči mu ale vôbec nebolo.

Jazda pod vplyvom alkoholu sa asi na Slovensku stáva bežnou záležitosťou - napriek tomu, že tresty sú mimoriadne prísne. Aj poriadne podgurážený muž zo Seliec sa vybral domov autom priamo z miestnej krčmy. S viac ako 2 promile alkoholu havaroval už po niekoľkých metroch. VIAC TU. 

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy