Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Študent Róbert týral suseda v garáži, dostal 5 rokov
Zdielať na

Študent Róbert týral suseda v garáži, dostal 5 rokov

TRENČÍN / V roku 2009 sa na internete objavilo video, v ktorom brutálne mučia mladého muža priviazaného k zdviháku v garáži. Páchatelia skončili pred súdom. Nakoniec sa ale ukázalo, že mladíka mučil jeho sused, mimochodom študent práva. A to za to, že mal u nich kradnúť. Takýmto spôsobom ho chcel prinútiť k priznaniu.

UPOZORNENIE: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Vraj vykradol trezor

Tri a päť rokov. To je trest, ktorý vymeral okresný súd v Trenčíne dvom mladíkom, ktorí mučili v garáži v Zamarovciach svojho kamaráta. "Obžalovaný Martin K. poškodeného odviedol k zdviháku, kde mu pripravenými lanami zviazal ruky a nohy, takto ho nechal asi 45 minút," opisuje hovorca krajského súdu Roman Tarabus.

Rudolfa upodozrievali z toho, že vykradol trezor. Syn majiteľky vzal spravodlivosť do vlastných rúk. Keď sa nechcel priznať, mučil ho stále viac. "Obžalovaný si pod hrozbou zabitia elektrinou a zbitím od poškodeného vynucoval priznanie a prezradenie spoluvinníkov," dodáva Tarabus.

Poškodený zmenil výpoveď

Násilník ale nakoniec skončil v putách spolu s bratom mladíka, ktorého mučili. Ten Rudolfa do garáže vylákal. Problémy si narobil aj samotný poškodený. Ten totiž zrazu zmenil výpoveď. "Hovoril, že išlo o vtip," tvrdí prokurátorka JUDr. Eva Mišíková.

Z videozáznamu je však jasné, že páchatelia nežartovali. Nakoniec sa ukázalo, že obžalovaný ho k výpovedi donútil. Okresný súd v Trenčíne ho uznal za vinného zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a vydierania. Vo väzení si posedí päť rokov. Za mrežami skončil aj brat mladíka, ktorého mučili.

"Obžalovaného Roberta K. uznal okresný súd v Trenčíne za vinného a vymeral mu tri roky nepodmienečne," informuje hovorca krajského súdu. Páchateľovu matku, ktorá skončila vo vyšetrovacej väzbe tiež pre podozrenie z ovplyvňovania svedkov, súd oslobodil. Obaja odsúdení, ale aj prokurátor sa odvolali, takže o veci bude rozhodovať krajský súd.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy