Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Trest pre Slotu? 5 000 pokuta a zákaz šoférovania
Zdielať na

Trest pre Slotu? 5 000 pokuta a zákaz šoférovania

ČADCA / Bývalého šéfa Slovenskej národnej strany Jána Slotu uznal Okresný súd Čadca vinným za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložil mu peňažný trest 5 000 eur a trest zákazu viesť motorové vozidlo na 16 mesiacov.

Rozsudok nie je právoplatný

V prípade, že Slota nezaplatí vymeraných 5 000 eur, bude si musieť odsedieť tri mesiace. Okresný súd Čadca tak dnes potvrdil trestný rozkaz, ktorý vymeral Slotovi ešte v septembri a proti ktorému sa prokurátorka odvolala.

Prokurátorka dnes žiadala rovnaký peňažný trest, ale 24 mesiacov bez vodičského preukazu. Proti rozsudku súdu sa obidve strany môžu odvolať do 15 dní. Slota sa na dnešnom pojednávaní v Čadci nezúčastnil.

Za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky môže súd uložiť trest odňatia slobody až na jeden rok, prípadne peňažný trest od 160 do 331 930 eur. „Páchateľovi môže byť uložený aj trest zákazu činnosti, teda viesť motorové vozidlo až na 10 rokov. V obdobných prípadoch súdy ukladajú väčšinou peňažný trest a zákaz činnosti,“ povedal prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Slotu v máji zastavila v Čadci policajná hliadka s podozrením, že šoféruje pod vplyvom alkoholu.

Bývalého šéfa SNS zastavili policajti v máji

Bývalý šéf Slovenskej národnej strany sa však odmietol podrobiť dychovej skúške i vyšetreniu krvi a policajti ho preto predviedli na obvodné oddelenie do Čadce. Keďže Slota odmietol aj vypovedať, prokuratúra nemohla využiť super rýchle konanie a polícia ho prepustila.

"Dúfam, že som 300 000 Cigánov nezastrelil, lebo mám taký dojem ako keby som vyvolal," povedal krátko po prepustení bývalý šéf národniarov Ján Slota. Celý rozhovor z osudnej noci nájdete TU. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy