Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mojsejová (54) môže ísť na slobodu, rozhodol súd
Zdielať na

Mojsejová (54) môže ísť na slobodu, rozhodol súd

KOŠICE / Kontroverzná podnikateľka z Pereša Nora Mojsejová, ktorá je za múrmi košickej väznice od 6. septembra, sa môže onedlho ocitnúť na slobode. Okresný súd v Košiciach jej žiadosti o prepustenie vyhovel.

Skupina falšovala doklady

Polícia Mojsejovú obvinila zo zločinu neodvedenia dane a poistného. Podľa vyšetrovateľov údajne figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznanie.

Na odpočtoch DPH mali obvinení takto získať viac ako milión eur. To či Mojsejovú prepustia z väzby na slobodu rozhodne už v najbližších dňoch Krajský súd v Košiciach. Prokurátor totiž podal proti rozhodnutiu sťažnosť.

Zadržaná 3. septembra

Mojsejovú zadržali v utorok 3. septembra. Odvtedy bola za mrežami. Podľa hovorcu košickej krajskej prokuratúry Milana Filička trestné stíhanie je vedené od roku 2010 vo veci pre zločin neodvedenia dane a poistného, za skutky, ktoré mali byť spáchané v rokoch 2007 až 2010.

Ide o nadmerné odpočty DPH, ktoré si uplatňovala organizovaná skupina prostredníctvom rôznych obchodných spoločností. Obvinenie bolo podnikateľke z Pereša a ďalším 13 osobám postupne vznesené od júna 2013. Organizovaná skupina mala nadmernými odpočtami DPH na úkor štátu získať takmer 1,5 milióna eur.

Obvinenej hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Keď Mojsejová opúšťala Pereš a smerovala do košickej väznice, zaujímalo ju, kto sa postará o jej psov. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy