Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mojsejová (54) zostáva vo väzbe, trápili ju psy
Zdielať na

Mojsejová (54) zostáva vo väzbe, trápili ju psy

KOŠICE / Známa košická podnikateľka Nora Mojsejová ostáva vo väzbe! Rozhodol o tom krajský prokurátor v Košiciach. Mojsejová sa okamžite odvolala.

Kto sa postará o psov?

Najväčším problémom Nory Mojsejovej krátko po vynesení verdiktu bolo, kto sa postará o jej štvornohých miláčikov. O tie sa vraj postará jej exmanžel Braňo. VIAC TU.

Vyšetrovacia väzba

Košický súd v piatok rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na košickú podnikateľku Noru Mojsejovú. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. "Sudca Okresného súdu Košice I dnes rozhodol o vzatí obvinenej Eleonóry M. do väzby z dôvodnej obavy, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených, alebo inak mariť trestné stíhanie. Obhajkyňa obvinenej podala proti rozhodnutiu o vzatí do väzby sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Košiciach po predložení spisu,“ informovala Gálová.

Krajský prokurátor v Košiciach podal návrh na vzatie košickej podnikateľky do vyšetrovacej väzby v stredu popoludní. Ako informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko, prokurátor navrhol súdu vziať obvinenú do väzby z obavy, že na slobode bude ovplyvňovať svedkov, alebo spoluobvinených.

Za mrežami od 3. septembra

Mojsejovú zadržali v utorok 3. septembra. Odvtedy bola za mrežami. Podľa Filička trestné stíhanie je vedené od roku 2010 vo veci pre zločin neodvedenia dane a poistného, za skutky, ktoré mali byť spáchané v rokoch 2007 až 2010.

Ide o nadmerné odpočty DPH, ktoré si uplatňovala organizovaná skupina prostredníctvom rôznych obchodných spoločností. Obvinenie bolo podnikateľke z Pereša a ďalším 13 osobám postupne vznesené od júna 2013. Organizovaná skupina mala nadmernými odpočtami DPH na úkor štátu získať takmer 1,5 milióna eur.

Obvinenej hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy