Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladík (23) vyšiel z basy a ...znásilnil ženu (46)!
Zdielať na

Mladík (23) vyšiel z basy a ...znásilnil ženu (46)!

MYSZKÓW / Len pred mesiacom vyšiel z väzenia a už v ňom sedí opäť. 23-ročný mladík si odpykával trest za znásilnenie. Keď ho prepustili, svoj ohavný čin zopakoval - znásilnil 46-ročnú ženu.

Začul ju muž

46-ročná žena sa vracala o druhej v noci domov z práce, keď ju prepadol 23-ročný muž a zatiahol ju do kríkov. Tam ju niekoľkokrát udrel do hlavy a začal ju znásilňovať. To všetko pod oknami neďalekej bytovky. Žena začala volať o pomoc.

"Žena sa bránila, kričala, volala o pomoc, a práve to začul muž, ktorý išiel práve na prechádzku so psom," opisuje hovorkyňa polície Magdalena Modrykamieň.

K činu sa odmieta priznať

Ten okamžite privolal políciu. Tá útočníka zadržala ešte na mieste činu.  Momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia a k činu sa odmietol priznať.

"Hlavným dôkazom v tomto prípade je výpoveď muža, ktorý bol očitým svedkom tohto činu," tvrdí prokurátor Zbigniew Wytrych. Násilníka už prokurátor obvinil a nariadil jeho zadržanie až do začiatku procesu. Údajne existuje možnosť, že by sa mohol pokúšať ovplyvňovať svedkov.

Do basy na 12 rokov

"Urobili sme tak preto, aby samotný páchateľ nemohol ovplyvňovať svedkov, alebo samotnú poškodenú," tvrdí Wytrych. Mužovi hrozí za takýto čin vraj exemplárny trest – kvôli tomu, že to neurobil po prvýkrát.

"Ide o čin, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov," dodáva Wytrych.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy