Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Janu (35) napadol Jozef (62) mačetou, utiekla hrobárovi z lopaty
Zdielať na

Janu (35) napadol Jozef (62) mačetou, utiekla hrobárovi z lopaty

ČADCA / Jana z Kysúc, ktorú jej manžel v pondelok ráno takmer zabil mačetou, sa rozhodla prehovoriť. Matka dvoch detí roky prežívala bitky, nadávky a psychický teror. Jana len o vlások unikla smrti a manželovi nevie prísť na meno...

Utiekla hrobárovi z lopaty

Jane budú jazvy po mačete a chýbajúci článok prsta do konca života pripomínať peklo, ktoré prežívala v manželstve s tyranom. Na pondelkové ráno, keď pokojne pila kávu, ktorú jej manžel uvaril, tak skoro nezabudne. "Som zacítila úder, kávu som položila na stôl," spomína Jana Jancová.

Záchranárov zavolal práve manžel Jozef. Lekári v čadčianskej nemocnici ju doslova zobrali hrobárovi z lopaty. "Operácia bola riešená dvoma tímami a dopadla veľmi dobre," uviedol riaditeľ kysuckej nemocnice v Čadci martin Šenfeld.

Obvinili ho len z týrania

Janku to, že Jozefa policajti obvinili len z týrania prekvapilo. Je presvedčená o tom, že ju jej zákonitý manžel chcel zniesť zo sveta. Prečo vyšetriovateľ útok mačetou kvalifikoval ako týranie a nie pokus o vraždu? "Skutok kvalifikoval vyšetrovateľ, ktorý je procesne samostatný a z tohto dôvodu je plne v jeho kompetencii rozhodnúť o kvalifikácii skutku," uviedol hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík.

"Z doposiaľ zabezpečených dôkazov nevyplýva, že by páchateľ konal v úmysle usmrtiť svoju manželku," povedal Milan Cisárik, hovorca krajskej prokuratúry v Žiline.

Ohlásenie týranie neodkladajte, odkazuje Jana

"Útočil mi na hlavu. Ja som sa rukami chránila, jedine ma chcel zabiť," hovorí napadnutá žena. 35-ročná žena svojho manžela už nikdy nechce vidieť a pre týrané ženy má len jediný odkaz. "Nech to neodkladajú ako ja. Nech to idú hneď riešiť," hovorí Jana Jancová.

Jozefa (62) sudkyňa okresného súdu v Čadci na slobodu nepustila. Ak sa na základe dôkazov preukáže, že Janu chcel jej manžel skutočne zabiť, právna kvalifikácia sa ešte môže zmeniť. Za týranie Jozefovi hrozí väzenie na 7až 15 rokov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy