Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čierne ovce medzi policajtami. Ide po nich inšpekcia
Zdielať na

Čierne ovce medzi policajtami. Ide po nich inšpekcia

BRATISLAVA / V máji 2013 zamávala nielen okresom Šala policajná kauza. V tom čase traja policajti z obce Močenok, jeden expolicajt zo Šale a ďalší spolupáchatelia zosnovali plán a organizovanú skupinu. Inšpekcia ministerstva vnútra po piatich mesiacoch ukončila vyšetrovanie. Teraz je na ťahu prokuratúra.

Podstrčili falošné drogy

Šesť mužov sa spojilo so 4 policajtmi. Predtým vybrali potenciálne obete, ktoré by mohli mať peniaze. Do auta im podstrčili falošné drogy, ktoré akože následne policajti počas bežnej kontroly našli. "To boli kukláči, zobrali tu troch policajtov že vraj," uviedol v máji 2013 jeden zo svedkov.

Za mlčanie pýtali od svojich obetí 3 000 €. Suma však nebola konečná a zvýšila sa na 8 450 eur, ktoré podvodným spôsobom skupina od vystrašených ľudí dostala. Ďalších 9 000 eur mali ešte v pláne získať . Dokopy išlo o 10 osôb, ktoré tvorili organizovanú skupinu Patrika K. "Z toho štyria obvinení boli v čase spáchania skutku príslušníkmi policajného zboru," uviedla Lucia Kirinovičová, hovorkyňa ministerstve vnútra.

Inšpekcia chce obžalovať všetkých 10 ľudí

Inšpekcia ministerstva vnútra, presnejšie Odbor boja proti korupcii a organizovanej kriminalite tento týždeň ukončila vyšetrovanie. Vyšetrovateľ podal návrh na podanie obžaloby voči všetkým desiatim osobám. A to za prečin zneužitia právomoci verejného činiteľa, trestný čin vydierania a prečin podvodu. Deväť z desiatich osôb je stíhaných väzobne. V prípade dokázania viny im hrozí 2 až 10 rokov za mrežami.  

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy