Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exfrajera herečky Haydu (35) prepustil súd z väzenia
Zdielať na

Exfrajera herečky Haydu (35) prepustil súd z väzenia

BRATISLAVA / Údajný člen gangu autičkárov Martin Rác sa v utorok po viac ako dvoch rokoch dostal z väzby. Bývalého partnera herečky Karin Hajdu pustil na slobodu bratislavský Krajský súd.

Falšovanie dokladov

Martin Rác sedel vo väzbe od mája 2011 pre obvinenie z falšovania a pozmeňovania identifikačných údajov áut. Neskôr ho obvinili aj z obmedzovania osobnej slobody a ublíženia na zdraví. Vlani v januári sa 37-ročný muž, ktorého polícia spájala s údajnou zločineckou skupinou jakšíkovcov, na okamih dostal zo žilinskej väznice.

Odvolal sa

Znova ho však zadržali pre druhý skutok. Pred niekoľkými týždňami požiadal Okresný súd v Bratislave o prepustenie z väzby. Ten jeho žiadosť prijal, no pre sťažnosť prokurátora musel o celej veci rozhodnúť až krajský súd, ktorý potvrdil pôvodný verdikt.

Obvinili aj Karin Haydu

Ešte v apríli policajti obvinili 15 ľudí vrátane štyroch svojich kolegov z poisťovacích podvodov. Medzi obvinenými bola aj známa slovenská herečka Karin Haydu a jej bývalý priateľ Martin. Policajti odhalili túto trestnú činnosť pri práci na skupine jakšíkovcov.

Organizovaná skupina uzatvárala poistné zmluvy bez vedomia poistníkov, potom zafingovala dopravnú nehodu a nakoniec páchatelia dostali peniaze z poisťovní. Všetko sa malo diať od mája 2009 do mája 2010. Spôsobená škoda sa podľa Gašpara vyšplhala na viac ako 93 000 eur. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy