Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Expartner Karin Haydu Martin Rác drží hladovku
Zdielať na

Expartner Karin Haydu Martin Rác drží hladovku

Hlúpe? Nie, možno šikovnejšie, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Údajný člen gangu takzvaných autíčkarov, Martin Rác, drží vo väzbe hladovku. Po troch týždňoch tvrdého pôstu je podľa Rácovho advokáta jeho stav až taký vážny, že sa nemôže oboznámiť s výsledkami vyšetrovania prípadu a to môže prokuratúre poriadne skomplikovať návrh na podanie obžaloby. Je teda možné, že sa "prehladuje" až na slobodu.

Vydrží nejesť do novembra?

Martin Rác drží hladovku od 29. septembra. V pondelok ho navštívil jeho obhajca. Vyšetrovateľka chcela obvineného muža oboznámiť s vyšetrovaním, aby ho mohla ukončiť. Oslabený Rác si vraj náročný spis teraz nemôže naštudovať, ani predložiť návrhy na ďalšie dokazovanie.

Vraj sa nachádza pod dozorom lekárov a podľa advokáta by ho mali previezť do trenčianskej väzenskej nemocnice. Prokuratúra by však podľa neho mala najneskôr do 12. novembra podať návrh na obžalobu. V opačnom prípade by ho mali pustiť na slobodu.

Hladovku drží účelovo

Rác sedí vo väzbe od mája 2011, kedy ho obvinili pre falšovanie a pozmeňovanie identifikačných údajov áut. V novembri mu pribudlo aj obvinenie z obmedzovania osobnej slobody a ublíženia na zdraví.

V januári tohto roka ho pre procesnú chybu na okamih prepustili zo žilinskej väznice. Znova ho však zadržali pre druhý skutok, pretože vyšetrovateľka odmietala spojiť všetky prípady do jedného konania, čím sa malo vyšetrovanie účelovo predĺžiť. Preto podal voči väzbe sťažnosť a drží hladovku.

Martin Rác tvoril 3 roky pár aj s herečkou Karin Haydu. Tá však začiatkom októbra ohlásila rozchod. Dôvody vtedy neuviedla. Isté však je, že sa svojho partnera dlho zastávala, a to aj čase, keď bol už vo väzbe.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

isisfa/fcb

Súvisiace články

Najčítanejšie správy