Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Piťa obvinili z vraždy. Vraj si objednal smrť exsiskára Hrbáčka
Zdielať na

Piťa obvinili z vraždy. Vraj si objednal smrť exsiskára Hrbáčka

Podľa informácií denníka Plus 1 deň polícia obvinila Juraja O., známeho pod prezývkou Piťo, z plánovania vraždy Michala Hrbáčka. Denník uvádza, že malo ísť o verejnú popravu na jar minulého roku, s cieľom demonštrovať, kto je pánom v hlavnom meste.

Vražda pre slovnú potýčku

Motívom vraždy mala byť podľa denníka slovná potýčka medzi Piťom a exsiskárom Hrbáčkom, ktorého meno sa v minulosti skloňovalo s kauzou únosu syna exprezidenta Michala Kováča a v súčasnosti je jedným z obvinených v kauze podozrivých prevodov pozemkov v bratislavských Rusovciach. Hrbáčka mali zabiť teatrálne, a to buď zastreliť alebo podrezať.

Piťo sedí vo väzbe

Juraj O. je od novembra minulého roka vo vyšetrovacej väzbe po tom, čo ho v rodinnom dome v Lamači zbalili kukláči.  Doteraz čelil obvineniam zo založenia zločineckej skupiny podielníctvom. Polícia mu tiež pripisuje koordinovanie dvoch výbuchov áut v Trnave.Ak by mu polícia dokázala pred súdom aj prípravu vraždy, hrozí Piťovi doživotie.

Obvinenie na základe výpovedí

Advokátka Juraja O. sa zatiaľ k novému prípadu nevedela vyjadriť a musí vec najskôr prebrať so svojím klientom. Podľa našich informácií však celé obvinenie Piťa z plánov zavraždiť Hrbáčka  stojí len na svedeckých výpovediach.

Piťovcov pochytali naraz

Piťa zadržali vlani v najväčšej policajnej akcii na Slovensku. Polícia vtedy vzniesla obvinenie voči 23 osobám zo skupiny piťovcov, a to pre viaceré trestné činy, či už násilné alebo majetkové.

Príslušníci policajnej zásahovej jednotky v polovici novembra 2011 zlanili z vrtuľníka do dvora rodinného domu v Lamači, v ktorom býva Piťo. Kukláči na dome rozbili niekoľko okien a vtrhli dnu. Juraja O. zadržali a obvinili. Policajti súčasne zasiahli aj na ďalších miestach Bratislavy. V zoznamoch silných skupín bratislavského podsvetia, ktoré unikli z polície, je v skupine piťovcov 44 mien. Nechýba tam ani Juraj O.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy