Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúci prípad! Tréner karate nútil k orálnemu sexu neplnoletú študentku
Zdielať na

Šokujúci prípad! Tréner karate nútil k orálnemu sexu neplnoletú študentku

Obmedzovanie osobnej slobody a sexuálne násilie. Týchto trestných činov sa mal na vtedy iba 16-ročnej zverenkyni dopustiť tréner karate. Napriek tomu, že k tomu malo dôjsť ešte pred šiestimi rokmi, obžalovaný muž sa až vo štvrtok prvýkrát postavil pred súd v Trenčíne.

Učiteľovi karate teraz hrozí až 15-ročné väzenie. Štyridsaťosemročný Dušan z Trenčína totiž čelí obvineniu zo spáchania hneď dvoch trestných činov, ktorých sa mal dopustiť na neplnoletom dievčati.

Namiesto sústredenia hotel

Podľa obžaloby došlo k prvému skutku pred šiestimi rokmi. Vtedy si len 16-ročná dievčina mala sadnúť do auta svojho trénera v domnienke, že odchádzajú na sústredenie do Brna. Tento muž ju však zaviezol až do Prahy, kde sa ubytovali v hoteli. "V pražskom hoteli tri dni obmedzoval jej domovú slobodu," priblížil Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne.

"To, čo sa stalo, bolo naozaj veľmi ťažké pre mňa a ešte stále po šiestich rokoch to v sebe nemám uzavreté," uviedla poškodená.

Nútil ju k orálnemu sexu

Ako je ďalej uvedené v obžalobe, v novembri roku 2007, vyústil neštandardný vzťah medzi učiteľom a zverenkyňou do ďalšieho incidentu. Dušan mal dievča zlákať do svojho trenčianskeho bytu a dopustiť sa na nej sexuálneho zločinu. "O rok neskôr ju mal vo vlastnom byte prinútiť k orálnemu sexu," poukázal Turák.

Tréner vinu popiera

Rozsudok v uvedenom prípade by mal zaznieť už o týždeň, kedy sa uskutoční ďalšie hlavné pojednávanie. Obžalovaný Dušan však pred trenčianskym súdom akúkoľvek vinu poprel. Podľa neho sa skutky nestali tak, ako mu to dáva za vinu obžaloba.

Na kameru však nechcel hovoriť on ani jeho obhajca. Podľa nich ide zo strany poškodenej iba o zmes výmyslov a nedorozumení. Dnes už 22-ročná žena si však stojí za svojim. "Ja len chcem, aby si on uvedomil, že spravil niečo zlé a že to už nemôže viackrát spraviť," doplnila.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy