Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Herečku Karin Haydu (35) obvinili z poisťovacieho podvodu
Zdielať na

Herečku Karin Haydu (35) obvinili z poisťovacieho podvodu

BRATISLAVA / Slovenskú herečku Karin Haydu obvinila polícia spoločne s ďalšími 14 ľuďmi z poisťovacieho podvodu. Hlavou organizovanej kriminálnej skupiny mal byť jej bývalý priateľ Martin Rác, ktorý je už dva roky vo väzbe.

Herečka sa odmietla vyjadriť

Herečka pre televíziu Markíza potvrdila, že od polície dostala list s obvinením, ktoré však odmieta. "Nie som si vedomá spáchania žiadneho trestného činu a až do ukončenia vyšetrovania sa k predmetnej veci nebudem vyjadrovať," uviedla Haydu, ktorej v prípade dokázania viny hrozí až 15-ročný trest odňatia slobody.

V prípade by mali figurovať aj viacerí policajti. Počas stredajšej rozsiahlej akcie vraj zadržali kukláči v bratislavskej Dúbravke viacerých dopravných policajtov. Policajné prezídium sa k prípadu zatiaľ nevyjadrilo, urobí tak, keď to dovolí procesná situácia.

S Rácom chodila 3 roky

Po boku Karin Haydu sa v minulosti objavoval 36-ročný Martin Rác. Toho polícia spája s bratislavským podsvetím, označovaným ako Jakšíkovci. Od mája 2011 sedí Rác vo väzbe, kedy ho obvinili pre falšovanie a pozmeňovanie identifikačných údajov áut. V novembri mu pribudlo aj obvinenie z obmedzovania osobnej slobody a ublíženia na zdraví.

V januári minulého roka ho pre procesnú chybu na okamih prepustili zo žilinskej väznice. Znova ho však zadržali pre druhý skutok, pretože vyšetrovateľka odmietala spojiť všetky prípady do jedného konania, čím sa malo vyšetrovanie účelovo predĺžiť. Preto podal voči väzbe sťažnosť a držal hladovku. 

S Karin Haydu tvorili pár tri roky. Aj preto sa herečka zrejme svojho expriateľa zastávala aj v čase, keď už bol vo väzbe. Koncom minulého roka sa musela obrátiť na právnikov, keďže istý bulvár o nej napísal, že má nového frajera a to dokonca fitnestrénera.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy