Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jana (35) vzala deti do školy, manžel (62) ju rozsekal
Zdielať na

Jana (35) vzala deti do školy, manžel (62) ju rozsekal

VYSOKÁ NAD KYSUCOU / V pondelok sa vo Vysokej nad Kysucou odohrala dráma. Na 35-ročnú Janu zaútočil jej o 27 rokov starší manžel Jozef. Za všetkým je vraj nezmyselná žiarlivosť. Jana besnenie svojho muža síce prežila, no z najhoršieho stále vonku nie je.

Deti odišli, zobral mačetu

Na 35-ročnú Janu zaútočil jej manžel v pondelok krátko pred siedmou hodinou ráno. V rukách držal mačetu. "Odprevadila deti do školy. Keď sa vrátila od autobusu a pila kávu, napadol ju," poevadal otec napadnutej Jany Pavel Bernát.

Janu mal jej 62-ročný manžel Jozef sekať  priamo do hlavy. Proti ostrej čepeli sa bránila len holými rukami. "Na čele mala hlbokú tržnú ranu a na hlave ďalšie dve. Obe ruky mala dorezané," dodáva Pavel Bernát.

Žiarlivosť a alkohol

Jane sa aj napriek množstvu sečných rán podarilo pred manželovým besnením ujsť. schovala sa v otcovej izbe. "On strašne žiarlil, mal mozgovú príhodu a od vtedy bol žiarlivý," pokračuje Janin otec.

Jozef si vraj rád vypil, vtedy manželke často nadával. Báli sa ho aj jeho vlastné deti. Jankin otec je presvedčený o tom, že krvavý útok mačetou jeho zať plánoval.

Vážne zranenia

"Žena pri útoku utrpela päť hlbokých sečných rán v oblasti hlavy ako aj ťažké obranné poranenia oboch rúk," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková Krčová. "Odťal jej prst na ruke," dodáva Pavel Bernát.

Matku dvoch malých detí priviezli záchranári do kysuckej nemocnice v Čadci, kde ju lekári museli okamžite operovať. "Pacientku k nám priviezli zo závažnými poraneniami hlavy a mozgu mala poranené aj končatiny. Momentálne je na zákroku na oddelení úrazovej chirurgii," uviedol riaditeľ Kysuckej nemocnice Čadca Martin Šenfeld. V dome vraj po útoku zostalo veľa krvi, kriminalisti zaisťovali stopy celé dopoludnie a 62-ročný Jozef skončil v policajne cele.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy