Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Sadiki (65) opäť na súde. Vypovedala aj komplicova družka
Zdielať na

Sadiki (65) opäť na súde. Vypovedala aj komplicova družka

PREŠOV / V pondelok na súde ako prvá vypovedala bývalá družka jedného z údajných Sadikiho komplicov. Tá sa o nejakých nekalých praktikách bývalého priateľa dozvedela údajne až po jeho zatknutí. O obchodoch s heroínom však podľa vlastných slov len počula.

O heroíne len počula

Ako prvá vypovedala bývala družka jedného z údajných Sadikiho komplicov. Tá sa vraj o nekalých praktikách bývalého priateľa dozvedela až po jeho zatknutí. O obchodoch s heroínom však údajne  len počula.

Sadikiho obhajca mal na svedkyňu len jednu otázku - a to či videla jeho klienta niekedy v kontakte s jej bývalym druhom. Odpoveď znela nie. Predvolaní boli aj ďalší svedkovia, avšak neprišli. Prokurátorka navrhla prečítať ich predošlé výpovede. Odvtedy predseda senátu číta niekoľko stranové svedectvá zo spisu.

Hlavné pojednávanie s Bakim Sadikim a jeho spolupracovníkmi sa začalo na Okreson súde v Prešove 24. januára 2011. Obvinení podľa obžaloby ako členovia organizovanej skupiny najneskôr od roku 2007 až do 19. septembra 2008 údajne zabezpečovali dovoz, úschovu a ďalšiu distribúciu heroínu na Slovensko. Droga mala byť balená na území Tureckej republiky do športovej a inej obuvi, od mája 2008 prevážaná na územie SR, kde bol ďalej distribuovaná.

22-ročný trest odmieta

Sadiki 22-ročný trest za drogovú činnosť odmieta. Ak by vo väzení strávil súdom určený čas, na slobodu by sa dostal až ako starček a táto vidina sa mu zrejme nepozdáva.

Heroínový magnát spod Tatier bol v pátraní takmer tri roky. A to od chvíle, keď ušiel pred policajnou raziou v jeho dome v Novej Lesnej. Kosovo s vydaním Bakiho Sadikiho na Slovensko súhlasilo krátko pred Vianocami a do väznice v Ilave nastúpil medzi sviatkami.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy