Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Baki Sadiki sa postavil pred súd, cíti sa nevinný
Zdielať na

Baki Sadiki sa postavil pred súd, cíti sa nevinný

PREŠOV / Už ho raz odsúdili, teraz celý proces začína odznova. Reč je o údajnom narkobarónovi Bakim Sadikim. Ten sa opäť postavil pred prešovský súd. Ako obžalovaný bude dnes vypovedať.

Trvá na svojej nevine

Baki Sadiki sa vo štvrtok postavil pred prešovský súd a stále trvá na svojej nevine. Prokuratúra sa k svedectvám a dôkazom v tom štádiu procesu zatiaľ nevyjadruje. Trvajú však na tom, že Sadiki stál za obchodmi s drogami.

Všetko sa to malo diať v rokoch 2007 a 2008. Sadiki mal so svojimi komplicmi zabezpečovať dovoz a distribuovať heroín z Turecka. Obhajoba navrhla, aby bol utajený svedok vypočutý priamo na súde a taktiež žiadali, aby bola pri jeho výpovedi verejnosť. Súd to však zamietol.

Sadikiho obhajca počas procesu naznačil, že narkobarón, ako je prezývaný, sa stal len motívom mocenského politického boja. Vraj s cieľom diskreditovať ľudí momentálne pôsobiacich na Najvyššom súde SR.

Cíti sa nevinný

Proces s Bakim Sadikim stojí a padá na výpovediach svedkov. Už budúci týždeň sa ukáže, či majú odvahu svedčiť nanovo a či si vôbec ešte niečo pamätajú. Podľa informácií reportéra Vladimíra Jureka, Sadiki na súde uviedol, že je nevinný a že jeho odsúdenie bolo postavené na výpovedi jedného človeka, ktorý sa tak uchránil pred vyšším trestom.

"Došlo ku konfrontácii s prokurátorkou. Sadiki priznal, že bol na úteku v kontakte s rodinou, ale o trestnom stíhaní vraj ani netušil. Prokurátorka považuje za nelogické, že jeho manželka v tom čase podpísala advokátovi na Slovensku plnú moc bez toho, aby to obžalovaný nevedel. Sadiki nato odpovedal - tajili mi to," informuje zo súdu Jurek.

Téme sa venuje reportér Vlado Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy