Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Súd zrušil rozsudok nad Sadikim, konanie sa zopakuje
Zdielať na

Súd zrušil rozsudok nad Sadikim, konanie sa zopakuje

PREŠOV, BRATISLAVA / Krajský súd v Prešove zrušil pôvodný rozsudok, ktorým bol Baki Sadiki odsúdený na 22 rokov väzenia za obchodovanie s drogami. Ešte v utorok (3. 9.) tak rozhodol na svojom neverejnom zasadnutí. Bakiho Sadikiho však aj napriek tomu vzal do väzby.

Ostáva aj napriek tomu vo väzbe

"Krajský súd v Prešove zrušil rozhodnutie Okresného súdu Prešov vo veci obnovy procesu Bakiho Sadikiho, pretože okresný súd použil nesprávne procesné ustanovenie. Súčasne obžalovaného Bakiho Sadikiho vzal do väzby pre dôvodnú obavu, že obžalovaný ujde, alebo sa bude skrývať," informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Ďalej uviedol, že KS zároveň rozhodol, že po zrušení právoplatného rozsudku v tejto veci bude Okresný súd Prešov pokračovať v konaní na podklade pôvodnej obžaloby.

Súdia ho za drogovú trestnú činnosť

Krajský súd v Prešove v septembri 2011 potvrdil 22-ročný trest odňatia slobody pre Bakiho Sadikiho, na ktorý ho za rozsiahlu drogovú trestnú činnosť odsúdil senát Okresného súdu v Prešove.

Hlavné pojednávanie s Bakim Sadikim a spol. začalo na Okresnom súde v Prešove 24. januára 2011. Obvinení podľa obžaloby ako členovia organizovanej skupiny najneskôr od roku 2007 až do 19. septembra 2008 údajne zabezpečovali dovoz, úschovu a ďalšiu distribúciu heroínu na Slovensko. Droga mala byť balená na území Tureckej republiky do športovej a inej obuvi, od mája 2008 prevážaná na územie SR, kde bol ďalej distribuovaná.

Téme sa venuje reportér Pavol Janič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Baki_Sadiki_letisko_Bratislava

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy