Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Toto je drogový kráľ Sadiki (65) pred súdom. Opäť...
Zdielať na

Toto je drogový kráľ Sadiki (65) pred súdom. Opäť...

PREŠOV / Narkobarón Baki Sadiki sa vo štvrtok postavil pred prešovský súd, kde žiada obnovenie procesu. Odsúdený bol na 22 rokov za pašovanie heroínu.

Podľa najnovších informácií súd v Prešove zrušil doterajšie rozhodnutia a tak dal Sadikimu možnosť obnovy procesu. Prokuratúra hneď na to podala sťažnosť. Rozhodovať bude krajský súd.

Sadiki sa okrem obnovy procesu, chcel dostať na slobodu. Žiadal prepustenie, pretože vraj nemá dôvod utekať, pretože má na Slovensku rodinu.

22-ročný trest odmieta

Sadiki 22-ročný trest za drogovú činnosť odmieta. Ak by vo väzení strávil súdom určený čas, na slobodu by sa dostal až ako starček a táto vidina sa mu zrejme nepozdáva.

Heroínový magnát spod Tatier bol v pátraní takmer tri roky. A to od chvíle, keď ušiel pred policajnou raziou v jeho dome v Novej Lesnej. Kosovo s vydaním Bakiho Sadikiho na Slovensko súhlasilo krátko pred Vianocami a do väznice v Ilave nastúpil medzi sviatkami.

Takto si žije v Ilave

Ak by Sadiki zostal 22 rokov v ilavskej väznici, nudiť sa tam určite nebude. "V ústave Ilava majú odsúdení v rámci záujmovej činnosti možnosť využívať knižnicu, počítač, stolný tenis, basketbal, môžu využívať posilňovňu, venovať sa napríklad chovateľstvu, rezbárstvu, modelárstvu či spoločenským hrám," uviedol Adrián Baláž z generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Sadiki bol hlavou albánskeho drogového gangu na Slovensku, ktorá k nám pašovala heroín z Turecka. Krajský súd v Prešove 21. septembra 2011 zamietol jeho odvolanie a potvrdil mu 22-ročný trest väzenia, ktorý mu vymeral okresný súd. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy