Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Českí šmejdi v Hnúšti poodhalili svoje praktiky, pozrite sa
Zdielať na

Českí šmejdi v Hnúšti poodhalili svoje praktiky, pozrite sa

HNÚŠŤA / Takzvaní "šmejdi" sa presunuli do Hnúšťe. Asi tridsiatku dôchodcov sa snažili nalákať na údajne výhodný nákup. Niektorí ich ihneď odhalili a z akcie okamžite odišli, no našli sa aj takí, ktorí ochotne zaplatili.

Ponúkame naozaj čistič

Český predajca, ktorý odmieta nálepku šmejd nám veľkodušne dovolil nazrieť do miestnosti. Za prázdnymi stolmi sedeli dôchodcovia, pred nimi vystavené výrobky – parný čistič za 400, či paplón s vankúšom za 800 eur. Všetko je to vraj dobrá kvalita.

"Viem, čo sú to za výrobky. Za kvalitou si dokážem stáť. Neponúkam nejaké výrobky, ktoré sú neužitočné. Ja tu ukazujem ľuďom naozaj čistiaci systém, ktorý naozaj čistí," hovorí predajca.

Plné auto šmejdov

Niektorí mali šťastie a tieto výrobky v hodnote asi 8 tisíc eur vyhrali. Výhra to však nebola v tom pravom slova zmysle. "Čo tu mám všetko dostať, že to stojí 8 500 eur komplet a mám zaplatiť 1 600 euro. A ešte pôjdem na dva týždne s manželkou na rekreačné pobyty za 2 000 tisíc eur a dostanem k tomu darčeky," hovorí výherca.

Dôverčivému dôchodcovi sme sa snažili naznačiť, že by mohlo ísť o šmejdov. No nedal si povedať, títo predajcovia sa mu totiž zdali byť seriózni. A tak domov odchádzal s plným autom predražených a zrejme aj nekvalitných darčekov.

Choval som sa slušne

"Dúfam, že si takáto firma nedovolí oblbnúť úplne človeka. Dúfam, že nie," dodáva výherca. "Ak niekto tvrdí, že som šmejd, nech mi to povie do očí. Ja by som povedal, že z týchto ľudí mi nikto nič nemôže povedať. Choval som sa k nim slušne, seriózne, nikoho som neurážal, nikomu som nenadával," dodáva predajca.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy