Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V dome vybuchol plyn, babka (83) si zavolala pomoc sama
Zdielať na

V dome vybuchol plyn, babka (83) si zavolala pomoc sama

ŠAMBRON / V rodinnom dome v Šambrone (okr. Stará Ľubovňa) vybuchol plyn. 83-ročná babička si napriek popáleninám druhého stupňa na tvári a na rukách zavolala sama pomoc. Tlaková vlna vyvalila jednu stenu.

Vo vedľajšom dome nič nepočuli

Bolo krátko pred šiestou ráno, keď tlaková vlna vyrazila stenu. Vo vedľajšom dome býva babkina nevesta, tá však vôbec nič nepočula. "Nič naozaj nič. Však ja spím hneď tu vedľa a nespím tvrdo, alebo čo," hovorí Mária, nevesta zranenej starenky.

Podľa našich informácii sa zrejme v dome nahromadil plyn a keď si pani Anna chcela uvariť rannú kávu, škrtla zápalkou a vtedy to buchlo. Starenka bola v šoku no dokázala ešte zavolať svojmu zaťovi a sestre, aby ju prišli ratovať, že jej v dome niečo vybuchlo.

Dom má zrejme narušenú statiku

Babička bola pri vedomí, komunikovala s rodinou aj so záchranármi. S popáleninami druhého stupňa na tvári a na rukách ju odviezli do nemocnice v Starej Ľubovni.

Dom má zrejme narušenú statiku, výbuch zdevastoval prednú stenu, poškodený je aj bočný múr. Susedia lamentovali, že 83-ročná pani si toto na starobu vôbec nezaslúžila, bezdomovkyňou ale určite nezostane, postará sa o ňu jej rodina

Zisťujeme podrobnosti, sledujte Noviny TV JOJ o 12:00

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy