Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Martin (36) je nezvestný už mesiac. Rodina nechce, aby sa vrátil
Zdielať na

Martin (36) je nezvestný už mesiac. Rodina nechce, aby sa vrátil

KRÁSNY BROD / 36-ročný muž z Krásneho Brodu (okres Medzilaborce) je takmer 4 týždne nezvestný. Príbuzným však nechýba. Tvrdia, že ani nechcú, aby sa vrátil domov, lebo im robí len hanbu. Martin sa totiž vyparil po tom, ako ho polícia obvinila z ďalšej krádeže.

Kradli múku

Martin mal spolu s kamarátom kradnúť v rodinnom dome. Policajti im však na to prišli. Muži totiž za sebou nechali stopu. Cestou sa im vysypávala ukradnutá múka, ktorá policajtov priviedla priamo do domu, kde údajní zlodeji kontraband ukryli.

"Išli pri tom stožiari a múku za sebou sypali," tvrdí správca vykradnutého domu Dušan. Martin mal pred pár mesiacmi kradnúť aj na obecnom úrade. Vraj z pomsty, že mu starosta nechcel dať prácu. Vyčíňať mal ale aj vo viacerých domoch.

Hľadať ho už prestali

Po poslednom obvinení 36-ročný Martin bez stopy zmizol. "Nezvestný muž je vysoký 165 centimetrov, štíhlej postavy, má krátke hnedé vlasy. Rozpráva po slovensky a po rómsky," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Aj keď je Martin nezvestný takmer 4 týždne, príbuzným veľmi nechýba. "Vy by ste žili s takým mužom?" pýta sa svokra Paulína. Najprv síce jeho nezvestnosť nahlásili, no vraj len preto, lebo sa báli, že sa obesil. No odkedy vedia, že žije, hľadať ho prestali. Vraj preto, lebo im robí len hanbu.

"Tak tam ostaň, ani mi domov nechoď," odkazuje svokra. 36-ročného muža však hľadajú policajní pátrači. Martin totiž stále čelí obvineniu z prečinu krádeže v súbehu s porušovaním domovej slobody. Za to môže za mrežami skončiť až na dva roky.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy