Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Učiteľ (31) zastrelil svoju študentku (†17) a dedka (†74)
Zdielať na

Učiteľ (31) zastrelil svoju študentku (†17) a dedka (†74)

FRÝDEK / MÝSTEK - V Raškoviciach na Frýdecko-Místecku zomreli v pondelok večer pri streľbe dvaja ľudia a jeden utrpel ťažké zranenia. V oblasti sa pohyboval 31-ročný ozbrojený útočník. Zomrelo 17-ročné dievča a jej 74-ročný dedko. Ťažko zranená 71-ročná žena je príbuzná mŕtveho muža. Objavili sa dohady, že dôvodom mala byť nešťastná láska. Informácie priniesla agentúra ČTK.

Vyšetrovanie

Kriminalisti začali s výsluchom v prípade streľby v Raškoviciach v oblasti Frýdecko-Místecku, pri ktorej útočník v pondelok zabil dvoch ľudí a jednu ženu vážne zranil. Okrem toho naďalej prehľadávajú miesto činu aj miesto, kde 31-ročneho muža, ktorého z vraždy podozrievajú, zadržali. Motív streľby zatiaľ zostáva neznámy. 

O život prišiel 73-ročný muž a jeho 17-ročná vnučka. Postrelená je 71-ročná žena a jej príbuzná. V akom vzťahu sú obete a útočník, zatiaľ polícia neuviedla. Pri zadržaní ozbrojeného strelca policajti zo špeciálnej zásahovej jednotky zaistili aj strelné zbrane. Video z miesta tragédia priniesol server Novinky.cz.

Dve obete

Hovorca moravsko-sliezskych záchranárov Lukáš Humpl už v pondelok uviedol, že v Raškoviciach zasahovali tri posádky, ale dvom ľudom už lekári nemohli pomôcť. Vážne zranenú ženu záchranári previezli na heliport do Frýdku-Místku a odtiaľ vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Ostrave. 31-muž mal podľa Humpla iba drobné odreniny na rukách a hlave. Záchranári pomáhali aj 46-ročnej žene, ktorá nebola fyzicky zranená, ale javila známky akútnej stresovej reakcii. Príbuzným obete pomáhajú policajní špecialisti.

Podľa niektorých informácií sa strieľalo v dome neďaleko miestnej škôlky, v ktorom bývajú dve rodiny. Strelec mal mať na sebe nepriestrelnú vestu a údajne mal pri sebe aj tri legálne držané zbrane.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sifa/MAFRA/Alexandr Satinský

Súvisiace články

Najčítanejšie správy