Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Výbuch na Liptove. Ľubomír (47) má ťažké popáleniny
Zdielať na

Výbuch na Liptove. Ľubomír (47) má ťažké popáleniny

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V nábytkárskej firme v Závažnej Porube, neďaleko Liptovského Mikuláša sa dnes ráno stal nešťastný pracovný úraz. 47-ročný robotník utrpel pri výbuchu popáleniny na asi 20-tich percentách tela. S popálenými rukami, krkom a tvárou ho previezli do nemocnice.

Popáleniny 1. a 2. stupňa

K zraneniu robotníka v nábytkárskej firme došlo v piatok ráno krátko pred siedmou hodinou. Podľa našich informácií vykonával bežnú údržbu pracovného stroja. Malo ísť o kontrolu brúsky počas prevádzky.

Ako muž otvoril poklop došlo k výbuchu a následnému požiaru. 47-ročný pracovník utrpel popáleniny prvého a druhého stupňa na predlaktiach, krku a tvári. Do príchodu záchranárov mu pomáhali jeho kolegovia. Tí zároveň likvidovali aj menší požiar, ktorý vznikol v blízkosti stroja.

Prešetria bezpečnosť

"Bol spustený alarm, takže všetci ostatní zamestnanci zahájili evakuáciu. Po príchode hasičov bolo zabezpečené odvetranie, kontrola celých priestorov a hasenie skrytých ohnísk, ktoré sa našli pod strojom," uviedla riaditeľka hasičov v Liptovskom Mikuláši.

Zranený robotník je momentálne hospitalizovaný v nemocnici v Liptovskom Mikuláši. Jeho stav je našťastie stabilizovaný. Prípad prešetruje aj inšpektorát práce. Presná príčina výbuchu a následného požiaru zatiaľ nie je známa, no s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o vznietenie drevného prachu.

Téme sa venuje reportérka Veronika Daubnerová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy