Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dragove pôsobenie v polícii bude riesiť výbor, inicioval ho Galko
Zdielať na

Dragove pôsobenie v polícii bude riesiť výbor, inicioval ho Galko

BRATISLAVA / Už v utorok by sa mal parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť zaoberať údajným pôsobením známeho recidivistu Jozefa Draga v policajnom zbore. Opoziční poslanci zozbierali dostatok podpisov a chcú vyspovedať predstaviteľov ministerstva vnútra a polície.

Výbor inicioval Galko

Mimoriadne rokovanie parlamentného výboru inicioval bývalý minister obrany Ľubomír Galko. Toho zaujali vyjadrenie údajnej hlavy pozemkovej mafie Jozefa Draga o jeho fungovaní v policajnom zbore. Ešte pred dvoma rokmi sme upozornili na výpoveď šesťkrát súdne trestaného muža pred súdom.

Drag vyhlásil, že sa mal do bratislavského podsvetia infiltrovať na pokyn policajných funkcionárov. Jeden z nich je dnes Kaliňákovým poradcom a ďalší šéfuje inšpekcii na ministerstve vnútra. "Chceme vypočuť ministra Kaliňáka, prezidenta policajného zboru Gašpara a dvoch vysokých policajných funkcionárov," uviedol Ľubomír Galko.

Galkova iniciatíva je nezmysel, myslí si vnútro

Ministerstvo vnútra považuje Galkovu iniciatívu za nezmysel. A neverí ani tvrdeniam Draga, ktorý je stále obžalovaný v kauze pozemkovej mafie. V inom procese pred Špecializovaným trestným súdom však paradoxne figuruje ako korunný svedok, ktorý usvedčuje podsvetie z nezákonných kšeftov s nehnuteľnosťami.

Drag nedávno zaujal druhým vydaním svojej knihy V mene republiky. V nej hovorí o podvodoch a väzení, ktoré sprevádzali jeho život krátko po dovŕšení plnoletosti.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

sxc.hu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy