Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Drag vs. Gašpar. Začalo sa trestné stíhanie pre ohováranie
Zdielať na

Drag vs. Gašpar. Začalo sa trestné stíhanie pre ohováranie

Jozef Drag, známy v kauzách takzvanej pozemkovej mafie, bude možno stíhaný aj pre ohováranie. Približne pred rokom obvinil súčasného policajného prezidenta Tibora Gašpara z brania úplatku.

Úplatok 300 tisíc

Podľa Draga, ktorý čelí obžalobe pre rozsiahle podvody s nehnuteľnosťami, mal bývalý policajný funkcionár prevziať úplatok vo výške 300-tisíc korún. "On pravdepodobne vo svojej výpovedi uviedol vymyslené skutkové okolnosti o konkrétnom trestnom čine ," tvrdí Gašpar.

Advokát muža, ktorý bol v minulosti šesťkrát súdne trestaný, však jeho tvrdeniam dôveruje. Ich pravdivosť podľa neho dokazuje fakt, že bol ako bývalý agent kriminálneho spravodajstva zbavený ministrom vnútra mlčanlivosti. 

Vypovedal minulý týždeň...

Bývalý funkcionár mal podľa výpovede Draga a zabrániť zákazu nakladania s nehnuteľnosťou, ktorá bola súčasťou podvodu. Generál Gašpar však hovorí, že tieto tvrdenia sú v rozpore s priebehom vyšetrovania, nad ktorým vykonávala dozor prokuratúra. Spomínaný prípad sa mal podľa neho rozoberať na porade, kde sa rozhodlo o postupe polície. 

Drag, ktorý minulý týždeň vypovedal pred súdom v Pezinku, však prezradil, že doteraz nebol vyšetrovateľom vypočutý. Podľa vlastných slov bol Drag agentom kriminálneho spravodajstva, ktorý mal za úlohu infiltrovať sa do bratislavského podsvetia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy